Workshop Sculptuur: Mathias Goyvaerts

van 12 tot 16 jaar

Benieuwd hoe een mangastrip in klei eruitziet?

In deze workshop maken we samen met Mathias Goyvaerts sculpturen en beelden geïnspireerd op fragmenten uit Japanse manga strips. Deze fragmenten kneden we samen tot een nieuw beeldverhaal geboetseerd in klei.

Mathias Goyvaerts werd geboren in Ekeren (Antwerpen) in 1988 en studeerde beeldhouwkunst en daarna vrije grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn werk slingert tussen ruimtelijk en tweedimensionaal werk. Het is een schaduwspel van vorm en anekdotes: ruimtelijk tekenen, uitsnijden van schaduwfiguren en silhouetten, uitvouwbare poster-magazines zeefdrukken, en meer. Rondreizen en ontmoeten van nieuwe plaatsen en personen beïnvloed zijn artistiek werk.
 

Meer weten?

Deze workshop is samen met Dondergrond een open werkplaats voor kinderen en jongeren met de focus op kunst, ambacht en experiment. 

Speciaal voor de Jeugdboekenmaand organiseren zij enkele atelierdagen samen met kunstenaars. Die kunstenaars werken, elk binnen hun eigen discipline, rond boeken en bijzondere personages. Op het einde van dit project worden alle werken rond video/geluid, sculptuur en textiel tentoongesteld in één installatie. Vanaf 21 maart kan je die installatie bewonderen in Bib Park. 
 

Meer workshops van Dondergrond naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand

 

 

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre

Extra

Vertrek om 12.30 uur aan Bib Park

Workshop van 13 tot 16 uur in Merksem Dok

Om 16.30 uur terug aan Bib Park