Info & tickets > Welkom in cc Merksem

Cultuurcentrum Merksem is een echte thuis voor àlle Merksemnaars, maar groeide de laatste jaren ook uit tot een cultuurhuis dat liefhebbers tot ver buiten haar districtsgrenzen aantrekt. Hier geniet je van grote en kleine muziekoptredens, ontdek je de nieuwste en grootste comedynamen en ben je welkom met het hele gezin voor een waaier aan familievoorstellingen. En dat allemaal liefst met een feest achteraf. Gewoon omdat het kan.

Gebouwd voor muziek

cc Merksem werd gebouwd voor muziekoptredens. Het publiek ziet, hoort en voelt de muziek op haar best dankzij de speciaal daarvoor ontworpen ronde vorm. Hier wordt elke grote muziekact een intieme set met een perfecte akoestiek. Cultuurcentrum Merksem biedt dan ook, meer dan in andere cc’s, een brede waaier aan muziekvoorstellingen met een voorliefde voor het Nederlandstalige lied en een vast aanbod aan klassieke muziek.

Check hier ons royale muziekprogramma

Voor de hele familie

Bezoekers van het eerste uur weten dat wat nu een divers cultuurcentrum is, ooit startte als een poppentheater van de gebroeders Merho. Dat DNA leeft nog altijd voort in het brede aanbod aan familievoorstellingen. Meer nog. Hier zijn kinderen en hun (groot)ouders ook welkom voor kinderfeestjes en –workshops.

Bekijk het programma voor het ganse gezin

Comedy topper

In de kleine zaal van het vroegere poppentheater brachten de voorbije jaren heel wat comedians van de hoogste Vlaamse plank hun eerste shows. Philippe Geubels, bijvoorbeeld, werd samen met cc Merksem groot en komt nog altijd regelmatig over de vloer en maakt zelfs zijn tv-opnames hier. Ook andere comedytoppers hebben de jaarlijkse gewoonte om in Merksem op het podium te staan. Tegelijk zet cc Merksem de traditie van kansen geven voort. De grote comedynamen delen hun podium graag met nieuw opkomend talent.

Ontdek onze comedyvoorstellingen

Feest achteraf

Cultuurcentrum Merksem maakt bovendien graag van elke voorstelling een feest. De dansvloer en DJ staan meer dan eens klaar. Gewoon omdat het kan.

Ontdek hier onze feestjes