Info > Welkom in Schouwburg Noord

Schouwburg Noord is een echte thuis voor àlle Merksemnaars, maar groeide de laatste jaren ook uit tot een cultuurhuis dat liefhebbers tot ver buiten zijn districtsgrenzen aantrekt. Hier geniet je van grote en kleine muziekoptredens, ontdek je de populairste comedians en ben je welkom met het hele gezin voor een waaier aan familievoorstellingen. En dat allemaal liefst met een feest achteraf. Gewoon omdat het kan.

Gebouwd voor muziek

Schouwburg Noord werd gebouwd voor muziekoptredens. Het publiek ziet, hoort en voelt de muziek op haar best dankzij de speciaal daarvoor ontworpen ronde vorm van de zaal. Hier wordt elke grote muziekact een intieme set met een perfecte akoestiek. Schouwburg Noord biedt dan ook, meer dan andere cc’s, een gevarieerd muziekprogramma met een voorliefde voor het Nederlandstalige lied en een vast aanbod aan klassieke muziek.

Check hier ons royale muziekprogramma

Voor de hele familie

Bezoekers van het eerste uur weten dat Schouwburg Noord ooit startte als een poppentheater van de gebroeders Merho. Dat DNA leeft nog altijd voort in het brede aanbod aan familievoorstellingen. Meer nog, hier zijn kinderen en hun (groot)ouders ook welkom voor kinderfeestjes en -workshops.

Bekijk het programma voor het ganse gezin

Comedy topper

In de kleine zaal van het vroegere poppentheater brachten de voorbije jaren heel wat Vlaamse comedians van de bovenste plank hun eerste shows. Bijvoorbeeld Philippe Geubels werd samen met Schouwburg Noord groot, komt nog altijd regelmatig over de vloer en maakt hier zelfs zijn tv-opnames. Ook andere comedy toppers hebben de goede gewoonte om jaarlijks op het podium van Noord te staan. Tegelijk zet Noord de traditie van kansen geven voort. De grote comedy namen delen hun podium graag met nieuw opkomend talent.

Ontdek onze comedyvoorstellingen

Feest achteraf

Schouwburg Noord houdt van feestvieren en dansen. Na elke voorstelling staat de dj klaar en kan je de beentjes loszwaaien op de dansvloer. Gewoon omdat het kan.

Ontdek hier onze feestjes