Vorming

Cultuurcentrum Merksem organiseert verschillende vormingen voor alle leeftijden. Sommige cursussen beleef je samen met je (klein)kinderen, andere doe je alleen. Er zijn korte en langere trajecten. Waar je ook voor kiest, professionele begeleiding en een waardevolle beleving staan centraal.

MAK op stap

A Night @ the Ballet

za 21 apr 2018 - 18.00 uur

Het operagebouw van Antwerpen is een bekend stadsgezicht, maar voor sommigen heeft het wellicht nog veel geheimen. Wie is er niet nieuwsgierig naar wat er zich achter die statige muren van het operagebouw afspeelt? We genieten er van de top balletvoorstelling ‘Selon Désir’.

Kalligrafie: Geheimschrift

Geheimschrift op bister-achtergronden

do 17 mei 2018 - 09.30 uur

We verkennen de grenzen van leesbaarheid en spelen met de basisvorm van de Romeinse kapitaal, de zogenaamde drukletter. Daarna zetten we onze ontdekkingstocht verder op zelfgemaakte bisterachtergronden.

Cadix-wijk

Tussen Stad en Havenhuis

do 17 mei 2018 - 14.00 uur

Er is geen plaats in Antwerpen waar de stadsontwikkeling zo snel gebeurt als op het Eilandje. De oudste dokken en hun omgeving worden in sneltreinvaart omgevormd tot woon-, werk- en recreatiegebied. Het Eilandje is bekend tot ver buiten de stad.

Vroeg bewegen is beter leren

2-3 jaar

ma 28 mei 2018 - 09.00 uur

Vroeg bewegen geeft je baby of peuter een voorsprong in het leven. Van 9 tot 10 uur voor kinderen van 2 tot 3 jaar.

Kunstendok beeld

een atelier beeld voor kinderen uit het 2de, 3de en 4de leerjaar

di 29 mei 2018 - 16.15 uur

In het Kunstendok gaan we samen op ontdekkingsreis. We spelen, fantaseren en experimenteren erop los. We tekenen en schilderen, knippen en plakken, ontwerpen en bouwen.… We creëren met papier, karton, hout, stof en klei.

Kunstendok beeld

Knutselatelier voor kinderen uit het 2de, 3de en 4de leerjaar

di 29 mei 2018 - 16.15 uur

In het Kunstendok gaan we samen op ontdekkingsreis. We spelen, fantaseren en experimenteren erop los. We tekenen en schilderen, knippen en plakken, ontwerpen en bouwen.… We creëren met papier, karton, hout, stof en klei.

Mei' 68 en de kunst

Vernieuwende ideeën en projecten

do 31 mei 2018 - 09.15 uur

We brengen de maatschappelijke en artistieke dynamiek van deze opwindende jaren in kaart. Laat je meenemen in de maalstroom van nieuwe ideeën en projecten. Maak kennis met Warhol, Christo, Penone, Beuys en vele anderen en merk dat hun werk na een halve eeuw nog niets aan frisheid heeft ingeboet.

Kalligrafie: Boekmobieltje

Speelse oefeningen op lettervormen

do 7 jun 2018 - 09.30 uur

Met de resultaten van speelse oefeningen op lettervormen maken we een boekje dat ook een mobieltje kan zijn, of andersom. Een artistiek en creatief stalenboekje als je wil, dat nog decoratief kan zijn bovendien. Het wordt een bron van inspiratie voor kleine projecten thuis. Leuk!

MAK op stap

Antwerp Baroque 2018

za 9 jun 2018 - 10.00 uur

Tijdens ‘Antwerp Baroque 2018’ pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Het MAK neemt je mee naar twee fijne expo’s waar barok de inspiratiebron is: ‘Paul Kooiker’ in het Fotomuseum en ‘Sanguine, Bloedrood’ in het M HKA.

Een kijk op de haven

Dagtocht met autobus

do 28 jun 2018 - 08.30 uur

Onze gids Marc Wolf toont ons de haven in volle activiteit. We trekken samen van de oudste dokken van de haven via voormalige Polderdorpen naar de modernste containerterminals en olieraffinaderijen.