Johan Petit, Andy Fierens, Lies Jo Vandenhende, Karolien Segers, Emke Goijens & Jorg Martens

Vers Geweld

‘Vers Geweld’ is een project van JC Bouckenborgh, ondersteund door Cultuurcentrum Merksem en CC De Kern, met als doel op bovenlokaal niveau de artistieke expressie van jongeren te stimuleren, binnen de brede discipline van de woordkunsten. Na twee audities werd een handvol jongeren geselecteerd, die in een intens traject over twee jaren professioneel werden ondersteund door gevestigde waarden uit de woordkunstenscène, waaronder de internationaal geroemde podiumdichters Andy Fierens en Carmien Michels.

De vier deelnemende jongeren (Lies Jo Vandenhende, Karolien Segers, Emke Goijens en Jorg Martens) hebben de handen in elkaar geslagen om een performance te bedenken en uit te voeren, die schommelt tussen klassieke poëzie en podiumpoëzie op een bedje van kleinkunst.

Op deze avondvullende slotshow in Merksem worden de jongeren bijgestaan door podiumdichteres Lotte Dodion. Zij debuteerde vorig jaar succesvol met haar bundel ‘Kanonnenvlees’. Dodion staat regelmatig op podia met haar Belgisch-Nederlands dichterscollectief Wakkerlicht en heeft sinds kort de zakelijke en artistieke leiding over het jonge literaire productiehuis VONK en zonen. Dat zet sterk in op nieuwe vormen om literatuur te presenteren.

Als peter van het project neemt Andy Fierens, een in binnen- en buitenland vaak gevraagd buitenbeentje van het Vlaamse literatuurlandschap, het presenteren op zich. Hij doet dat uiteraard geheel in zijn onnavolgbare podiumstijl.

Als kers op de taart trakteert Johan Petit, ook wel gekend als Klein Jowanneke, de artistieke leider van het Antwerpse theatergezelschap Martha!tentatief en als presentator van het op canvas uitgezonden ‘Nuff’ Said’, ons op een greep uit zijn verzameld werk.

Verwacht van ‘Vers Geweld’ een avondvullend programma van oude en nieuwe gezichten die een mooie mengelmoes van woordkunst op het scherpst van de snede afvuren.

bekijk ook

Maud Vanhauwaert, Tom Kestens & Geert Waegeman

Mijn punt is eigenlijk.

do 26 apr 2018 - 20.15 uur

Op het spanningsveld tussen po√ęzie, muziek en experiment. Tussen broos en bruut. Tussen grappig en gevaarlijk. Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens scheppen een magische wereld, vol ontwapenend spervuur, kwetsbare heavy metal en grootmoedige niemendalletjes.