Een nieuwe zaal, een nieuwe naam

Ja, je ziet het goed. Cultuurcentrum Merksem heet vanaf nu Schouwburg Noord. Bijna 25 jaar na de oprichting van het cultuurcentrum, verandert stad Antwerpen onze status naar schouwburg. Ze wil daarmee onze bovenlokale uitstraling nog meer in de verf zetten. We dragen onze nieuwe naam met veel trots.

Noord is een huis waar iedereen kan thuiskomen. Het is een plek vol sprookjes en verwondering, waar kwaliteit centraal staat. Je vindt er het beste wat op cultureel vlak te beleven valt. Bij Noord zit je altijd goed!

Maar nog veel ingrijpender dan een nieuwe naam, zijn de verbouwingswerken die in de Concertzaal worden uitgevoerd. Een complete renovatie die de zaal een hedendaagse uitstraling geeft, zonder aan gezelligheid in te boeten. Het podium wordt ingekort. Hierdoor komt er ruimte om het middenblok te verbreden en verdiepen. Meer bezoekers kunnen nu frontaal voor het podium zitten, wat de zichtlijnen aanzienlijk verbetert. Ook in de verkleinde zijblokken heb je nu een uitstekend zicht op het podium. Vernieuwde stoelen, andere vloerbekleding, een hele reeks technische innovaties, zelfs het plafond wordt helemaal vervangen.

Benieuwd of je de zaal nog herkent? Kom het zelf ontdekken en laat ons weten wat je ervan vindt!

Het voorbije anderhalf jaar was moeilijk, maar wij kijken vooruit. We staan te popelen om jou opnieuw te ontvangen en te verwennen. Dat blijven we natuurlijk doen zoals je het van ons gewend bent: met een glimlach én de beste voorstellingen die in Vlaanderen te zien zijn.

Vanaf 15 oktober verwelkomen we jou in de nieuwe Schouwburg Noord.
Bekijk hier alle activiteiten van het openingsweekend.