Uitstap

Cultuurcentrum Merksem trekt erop uit en bezoekt regelmatig een interessante stad, tentoonstelling, gebouw, ... Tijdens deze uitstappen laten we ons begeleiden door professionele gidsen.

MAK op stap

Magritte is alive!

za 21 okt 2017 - 13.00 uur

We trekken met de bus naar het René Magritte Museum in Brussel. In 2017 is het vijftig jaar geleden dat Magritte overleed. Er staan veel projecten op til, waaronder een tentoonstelling die getuigt van de levendige aanwezigheid van René Magritte in de hedendaagse kunst.

Met zicht op ’t Stad

Torenwandeling

do 26 okt 2017 - 14.00 uur

De Antwerpse skyline wordt gedomineerd door de kathedraal, de Boerentoren, het MAS en de Politietoren. Telkens een stad groeit, geven torens mee vorm aan die stadsuitbreiding en maken ze gebruik van de nieuwe inzichten over architectuur. Torens als symbolen van hun tijd.

Schoonselhof

Het Antwerpse Père Lachaise

do 23 nov 2017 - 14.00 uur

Het Schoonselhof wordt niet voor niets het Antwerpse Père Lachaise genoemd. Tijdens een rondgang komen we de gehele geschiedenis van Antwerpen tegen. Schoonselhof is de laatste rustplaats voor tal van politici, kunstenaars en andere prominenten.

MAK op stap

Gent cultuurstad

za 2 dec 2017 - 09.00 uur

Het MAK neemt je mee naar de mooie cultuurstad Gent. In het Museum Dr. Guislain krijg je inzicht in de geschiedenis van de psychiatrie met een blik op de permanente collectie. Je krijgt ook een rondleiding in de tentoonstelling over het thema ‘angst’. Het S.M.A.K. toont werk van Gerhard Richter.

MAK op stap

Retrospectieven Tytgat & Léger

za 17 mrt 2018 - 09.00 uur

Het Merksems Artiesten Kaffee, kortweg MAK, trekt er weer eens op uit. Samen ontdekken we enkele schitterende retrospectieven in Leuven en Brussel: Edgar Tytgat in M Museum Leuven en Fernand Léger in Bozar Brussel .

MAK op stap

A Night @ the Ballet

za 21 apr 2018 - 18.30 uur

Het operagebouw van Antwerpen is een bekend stadsgezicht, maar voor sommigen heeft het wellicht nog veel geheimen. Wie is er niet nieuwsgierig naar wat er zich achter die statige muren van het operagebouw afspeelt? We genieten er van de top balletvoorstelling ‘Selon Désir’.

MAK op stap

Antwerp Baroque 2018

za 2 jun 2018 - 10.00 uur

Deze uitstap is verplaatst naar zaterdag 9 juni 2018.

MAK op stap

Antwerp Baroque 2018

za 9 jun 2018 - 10.00 uur

Tijdens ‘Antwerp Baroque 2018’ pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Het MAK neemt je mee naar twee fijne expo’s waar barok de inspiratiebron is: ‘Paul Kooiker’ in het Fotomuseum en ‘Sanguine, Bloedrood’ in het M HKA.