Uitstap

Cultuurcentrum Merksem trekt erop uit en bezoekt regelmatig een interessante stad, tentoonstelling, gebouw, ... Tijdens deze uitstappen laten we ons begeleiden door professionele gidsen.

MAK op stap

Kunstig Noord-Frankrijk

za 6 feb 2021 - 07.30 uur

Noord-Frankrijk heeft veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. We bezoeken twee architecturale highlights. In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie. Na de lunch bezoeken we de parel Villa Cavrois in Croix.
niet reserveerbaar

MAK op stap

Kunstig Nederland

za 27 mrt 2021 - 07.30 uur

We trekken naar Amsterdam en Amstelveen voor twee belangrijke musea met eersteklas collecties. Het Stedelijk Museum is de plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. Na de lunch bezoeken we het Cobra Museum voor Moderne Kunst.
niet reserveerbaar

Wijnhuizen in Wallonië

za 8 mei 2021 - 08.00 uur

België staat eerder bekend om zijn bieren dan om zijn wijnen. Nochtans hebben we in ons land zo’n 150 ha wijngaarden die lekkere, interessante wijnen voortbrengen. We bezoeken twee wijnhuizen in Wallonië en proeven van hun goddelijk vocht.
niet reserveerbaar

MAK op stap

Kunstig Afrika

za 5 jun 2021 - 08.30 uur

We starten de dag in het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Na een jarenlange renovatie gingen de deuren van dit veelbesproken kenniscentrum opnieuw open. Na de lunch gaan we naar de Brusselse Dansaert wijk. Een gids neemt je mee door de Van Haerent Art Collection.
niet reserveerbaar