Uitstap

Cultuurcentrum Merksem trekt erop uit en bezoekt regelmatig een interessante stad, tentoonstelling, gebouw, ... Tijdens deze uitstappen laten we ons begeleiden door professionele gidsen.

MAK op stap

Ladies First

za 20 okt 2018 - 08.30 uur

Het Merksemse Artiesten Kaffee, kortweg MAK, trekt er weer eens op uit. Samen bezoeken we twee schitterende musea in Namen en Ittre. In de voormiddag worden we door de tentoonstelling van Niki de Saint Phalle gegidst. In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan het Musée Marthe Donas.

MAK op stap

Brugge die scone

za 1 dec 2018 - 08.30 uur

Tijdens de voormiddag bezoeken we het Groeningemuseum met zijn vaste collectie van onder meer Vlaamse primitieven en expressionisten. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Xpo Center Bruges waar je honderden originele werken kan bewonderen van de grootmeesters Pablo Picasso en Andy Warhol.

MAK op stap

Unique Dance Night ‘Cherkaoui - Graham - Béjart’

za 26 jan 2019 - 18.30 uur

Drie hoogtepunten van de afgelopen seizoenen van Ballet Vlaanderen worden nu voor het eerst samengebracht. Drie hoogtepunten ook uit het oeuvre van drie generaties choreografen: Martha Graham (‘Chronicle’), Maurice Béjart (‘Boléro’) en Sidi Larbi Cherkaoui (‘Fall’).

MAK op stap

Kunst bij de buren

za 11 mei 2019 - 08.15 uur

We bezoeken twee belangrijke musea met eersteklas collecties. Het Gemeentemuseum in Den Haag is de thuishaven van Piet Mondriaan met meer dan driehonderd van zijn kunstwerken. Museum Voorlinden wordt omringd door prachtige natuur die de vele topstukken van hedendaagse kunst nog beter laat uitkomen.

MAK op stap

Hometown ARTwerpen

za 15 jun 2019 - 09.45 uur

Het MAK brengt een bezoek aan twee Antwerpse parels waar beeldende kunst centraal staat. Het Maurice Verbaet Art Center is het grootste privémuseum voor naoorlogse Belgische kunst. Na een heerlijke lunch trekken we naar het Middelheimmuseum.