Uitstap

Noord trekt erop uit en bezoekt regelmatig een interessante stad, tentoonstelling, gebouw, ... Tijdens deze uitstappen laten we ons begeleiden door professionele gidsen.

100 x Congo

do 9 sep 2021 - 14.00 uur

Precies 100 jaar geleden werd Antwerpen, in volle koloniale tijd, eigenaar van een Congolese collectie. '100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken? En waar ligt de toekomst?

Rubens' groei

do 21 okt 2021 - 14.00 uur

Kom mee en ontdek Rubens' leven en werk in drie monumentale kerken in Antwerpen. We beginnen bij het prille begin van zijn leven aan de Sint-Andrieskerk, bekijken twee absolute topstukken in de kathedraal en eindigen bij de barokke parel die de Sint-Carolus Borromeuskerk is.

Nello & Patrasche met Tanguy Ottomer

do 9 dec 2021 - 14.00 uur

Het meest gelezen verhaal ter wereld over Vlaanderen speelt zich volledig af in de Koekenstad. Nello & zijn hond Patrasche zijn enorm gekend in Japan. Er zijn vijf Hollywoodfilms gemaakt over dit verhaal. Leer dit sprookje vol vriendschap en trots kennen met Beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer.