Uitstap

Cultuurcentrum Merksem trekt erop uit en bezoekt regelmatig een interessante stad, tentoonstelling, gebouw, ... Tijdens deze uitstappen laten we ons begeleiden door professionele gidsen.

Rubens' groei

do 22 okt 2020 - 14.00 uur

Kom mee en ontdek Rubens' leven en werk in drie monumentale kerken in Antwerpen. We beginnen bij het prille begin van zijn leven aan de Sint-Andrieskerk, bekijken twee absolute topstukken in de kathedraal en eindigen bij de barokke parel die de Sint-Carolus Borromeuskerk is.

MAK op stap

Kunstig Wallonië

za 21 nov 2020 - 08.00 uur

Het MAK neemt je mee naar twee boeiende expo’s in Namen en Luik. In Namen bezoeken we het Musée Felicien Rops. Na de lunch ontdek je de wereld van popart kunstenaar Andy Warhol in La Boverie.

Nello & Patrasche met Tanguy Ottomer

do 3 dec 2020 - 14.00 uur

Het meest gelezen verhaal ter wereld over Vlaanderen speelt zich volledig af in de Koekenstad. Nello & zijn hond Patrasche zijn enorm gekend in Japan. Er zijn vijf Hollywoodfilms gemaakt over dit verhaal. Leer dit sprookje vol vriendschap en trots kennen met Beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer.

MAK op stap

Kunstig Noord-Frankrijk

za 6 feb 2021 - 07.30 uur

Noord-Frankrijk heeft veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. We bezoeken twee architecturale highlights. In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie. Na de lunch bezoeken we de parel Villa Cavrois in Croix.

MAK op stap

Kunstig Nederland

za 27 mrt 2021 - 07.30 uur

We trekken naar Amsterdam en Amstelveen voor twee belangrijke musea met eersteklas collecties. Het Stedelijk Museum is de plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. Na de lunch bezoeken we het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Wijnhuizen in Wallonië

za 8 mei 2021 - 08.00 uur

België staat eerder bekend om zijn bieren dan om zijn wijnen. Nochtans hebben we in ons land zo’n 150 ha wijngaarden die lekkere, interessante wijnen voortbrengen. We bezoeken twee wijnhuizen in Wallonië en proeven van hun goddelijk vocht.

MAK op stap

Kunstig Afrika

za 5 jun 2021 - 08.30 uur

We starten de dag in het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Na een jarenlange renovatie gingen de deuren van dit veelbesproken kenniscentrum opnieuw open. Na de lunch gaan we naar de Brusselse Dansaert wijk. Een gids neemt je mee door de Van Haerent Art Collection.