Tutu Puoane & Ewout Pierreux - support act: Dunja & Tom Nelson

Music & words


Al jarenlang is Tutu Puoane één van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte én herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poëzie, iets dat sinds haar tienerjaren al tot haar favoriete onderwerpen behoorde.
Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrière, dat ze ‘Music & Words’ doopte.

Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines: poëzie en muziek. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te zétten.

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”

 

Support act:
Dunja & Tom Nelson

Slechts één stem en één gitaar.  Meer heeft dit dynamische duo niet nodig om het publiek in complete vervoering te brengen. Ze brengen akoestische versies van vergeten pareltjes, die ze opnieuw leven inblazen: prachtige blues songs, jazz klassiekers, maar ook pop nummers passeren de revue in hun gevarieerd repertoire. Met een ongeziene podium chemie en unieke arrangementen, weten ze het publiek mee te nemen op een intieme, muzikale reis vanuit de overtuiging: "muziek de spiegel is van de innerlijke ziel"; een oprechte muzikale ervaring in welke muziek ontmanteld werd van alle studio gloss, alle camouflage; enkel een stem en een gitaar in speelse dialoog, die velen sprakeloos zal laten.

In het verleden speelden DUNJA & TOM NELSON reeds verschillende concerten in Art Base (Brussels), Café Malvine, L'eau Pétillante, e.a. Ze waren het voorprogramma voor Patrick Riguelle & Jan Hautekiet en in 2014 wonnen ze de talentenjacht ‘Talent Der Lage Landen’.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro