Na een serie succesvolle concerten en een handvol XL-optredens met als special guest Laïs, zijn de vernieuwde The Cowboy Angels opnieuw boven water gekomen met een set verse en oude nummers uit de rijke Amerikaanse rootstraditie.

De muziek surft verder op de invloedssferen van countrysoulpionier Gram Parsons en muzikale geestesverwanten zoals Plant & Krauss, Band of Joy, Emmylou Harris & Spyboy, The Byrds, The Band, The Jayhawks en Ryan Adams.

Met een set vol hartverscheurende alternatieve country, mystieke mountain ballads, oude folk, bluegrass en high lonesome soul en een kraakverse verzameling kostuums en met songs die barsten van lust, hartzeer, mysterie en de hartslag van de Grote Vlakten.

 

Yurek Onzia: zang, mondharmonica (The Soul Messiahs)
Annick De Meyer: zang, akoestische gitaar (Nelly Ann)
Steve Ceulemans: elektrische gitaar, mandoline, banjo, 12 string, lap steel, (Black Elvis Fever, Johnny Trash, The Betty Cash Storytellers)
Dennis Colman: basgitaar (TMGS)
Eddy Scheepers: pedal steel, dobro, elektrische gitaar, backing vocals (Lee Shore, Jo Lemaire, The Kids, Ann Christy)
Piet De Houwer: drums, percussie, backing vocals (The Seatsniffers, Wanda Jackson, Score Man)

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook in andere cultuurcentra

Kris De Bruyne Trio

Zijn mooiste liefdesliedjes

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Kris De Bruyne zocht uit tweehonderdtachtig songs naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Mathieu & Guillaume

Als ik van u was

ontmoetingscentrum Merksemdok, za 14 apr 2018 - 20.15 uur

Iedereen weet het altijd beter. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.