Ruben Van Gucht en Mathieu & Guillaume

Sportman

In ‘Sportman’ vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen, tochten van honderd kilometer lopen, ...

Voor het eerst bundelt hij de verhalen die zich in de voorbije tien jaar hebben afgespeeld in zowel zijn carrière als zijn leven. ‘Sportman’ wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord en waagt hij zich aan ultralopen.

Een voorstelling waarin naast verhalen ook een belangrijke rol weggelegd is voor muziek en het publiek. ‘Sportman’ is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

Van Gucht komt naar Merksem met twee van zijn vaste muzikale compagnons: Mathieu & Guillaume. De troubabroers uit Antwerpen ondersteunen, vervolledigen of vertalen de verhalen in muzikale bewoordingen.

 

SPECIALE ACTIE VOOR MERKSEMSE SPORTCLUBS

Sport jij bij een Merksemse club? Schrijf dan in op naam van de club met minstens 5 leden. Wij zorgen na de voorstelling voor een VIP-tafel met gratis drankjes en hapjes. En natuurlijk komt Ruben Van Gucht ook nog even kennismaken.