Vier jaar geleden kon Annick Ruyts plots niet meer slapen. En ze is niet alleen, één op drie Belgen slaapt slecht of te weinig. Een probleem waar niet over wordt gepraat. Het riep bij Annick vragen op.
Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid?  Wat doen mensen om ‘s nachts in slaap te geraken, of net om wakker te blijven?

Om een antwoord te vinden op die vragen heeft Annick vier nachten nachtradio gemaakt met lotgenoten en experten, een tv-reeks gemaakt voor Canvas en een podcast. Annick schreef bovendien ook een boek. Stof genoeg om haar ervaringen en inzichten mee te geven in een lezing.

Annick Ruyts werkt al 29 jaar voor Eén en Canvas als reporter, redacteur, eindredacteur en presentator.

Voor haar Eén-programma’s "Grenzeloze Liefde", "We are from Belgium" en "Tot aan de maan en terug" reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden.

Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen "Te gek". Zes documentaires over psychisch welzijn. "seks@canvas" ging over seksualiteit en "De Bijl van Cupido" over liefdesrelaties anno 2012.

Ze neemt al 4 seizoenen de eindredactie van "Alleen Elvis blijf bestaan" met Thomas Vanderveken voor haar rekening. In 2018 maakt ze de documentaire “Chris Lomme, een reverence” voor Canvas.

Ze is verzot op kunst in al zijn vormen : literatuur, film, architectuur, theater, schilderkunst. Reizen is haar dada, ver, dichtbij of naar haar geliefde Italië.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro