Siv gaat logeren & Kinokidsfestival (5+)


Siv gaat voor het eerst logeren bij haar vriendinnetje Cerisia. Na het spelen gaan ze naar bed, maar ’s nachts ziet het huis er zo anders uit. Siv is ongerust, maar het briefje met papa’s telefoonnummer zit in Cerisia’s pyjama. Trouwens… waar is Cerisia eigenlijk? Siv gaat op zoek in het mysterieuze huis, waar achter elke deur een nieuwe verrassing wacht. In de keuken ontmoet ze zelfs twee pratende dassen. Misschien kunnen zij helpen om Cerisia te vinden.

Een speelfilm vol herkenbare elementen voor een heel jong publiek: de angst voor alles wat anders is en de moed om op ontdekking te gaan. Een wonderbaarlijk avontuur, op smaak gebracht met een fikse scheut magie.

KINOKIDSFESTIVAL
Cultuurcentrum Merksem en de jeugddienst halen Hollywood naar Merksem met een heus filmfestival. Het hele jaar werken kinderen bij de jeugddienst aan korte filmpjes die vóór de hoofdfilm ‘Siv gaat logeren’ getoond worden. Na de film is er nog een echt filmfeest met een receptie en leuke activiteiten.

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 5 euro
  • VVK: 3 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Duur 79 minuten
Nederlands gesproken

bekijk ook

Uilenbal (5+)

wo 28 mrt 2018 - 14.00 uur

De achtjarige Meral ontdekt op haar kamer de muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwacht vriendschap met enkele kinderen. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, geeft ze haar nieuwe vrienden de schuld.

Miniscule (6+)

wo 25 apr 2018 - 14.00 uur

Boven ons hoofd, onder onze voeten – ze zitten overal – de grappige, maar oorverdovend wriemelende minuscule heldjes van dit zinderend avontuur. Centraal in de film staat een lieveheersbeestje dat gescheiden wordt van zijn familie en door toeval bij een kolonie zwarte mieren terecht komt.