Stijn Kolacny is de dirigent van het bekende meisjeskoor Scala. Hij speelt echter ook al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte Stijn als quatre mains pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvorak en Johannes Brahms.

In de voorstelling ‘Klassiek Revisited’ speelt Stijn zelf piano. Hij laat zich op het podium vergezellen door vier strijkers en een extra toetsenist. De muziek wordt subtiel ondersteund door live elektronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow. De rode draad wordt gevormd door teksten van Stijn zelf, geredigeerd door Eva Berghmans (journalist voor De Standaard) en geïllustreerd door Cindy Van Briel.

‘Klassiek revisited’ gaat op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2022.

Komen aan bod: post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter. Of ‘The Chopin Project’: een nocturne van Frédéric Chopin met nieuw gecomponeerde, melancholische strijkerspartijen van Olafur Arnalds. Of de bekende suites voor cello van Johann Sebastian Bach, herwerkt door Peter Gregson.

Staan eveneens op het programma: dromerige pianomuziek van Nils Frahm en Philip Glass, en ook het bloedstollend mooie ‘Orphée’ van Jóhann Jóhansson.

Muziek van een verstilde schoonheid.
Een intieme voorstelling die het jachtige, moderne leven doet vertragen en even op pauze zet.


Stijn Kolacny:  piano
Strijkkwartet: Andreas Moulin (viool) , Anouck Vaassen (viool), Marjan Bosmans (altviool) en Tine Anthonis (cello)
Jasper Morel: gitaar en extra klanken
Video: Karl Verlinden
Regie: Lokke Dieltiens
Geluidsontwerp: Lars Morren
Lichtontwerp: Kristof Van Mensel
Electronica: Jonas Detavernier
Arrangementen en transcripties: Anne Van Steenwinkel

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Scala

25 jaar Scala

za 23 apr 2022 - 20.15 uur

Het begon in 1996 met een voorzichtige, eerste repetitie in Aarschot. Een kwarteeuw later is Scala uitgegroeid tot een vaste waarde op internationale podia, wereldwijd bekend omwille van haar eigenzinnige, emotionele muziek en bijzondere live shows.