Dinsdag 13 april tot vrijdag 26 juni 2021

Sarah Smolders (°1988, Antwerpen) denkt na over heel specifieke plaatsen. Wanneer ze een werk heeft afgerond, documenteert ze het op een systematische manier, wat resulteert in een beeld dat opnieuw kan worden ingezet in haar praktijk. Op deze manier ontstaat een werkproces van voortdurende herpresentatie, reframing en heropvoering van beelden.

In haar in-situ interventies wordt een soort trompe l’oeil zichtbaar, die de kristallisatie van een bepaalde ruimte oproept, en balanceert tussen verschijnen en verdwijnen. Deze conceptuele oefening van de herpresentatie van plaatsen begon in 2011, met de nooit eindigende reeks Studio Floor, waarin Sarah Smolders jaarlijks de vloer van haar atelier kopieert op een schaal van één op één, als een soort archeologisch onderzoek naar de sporen van de jaarlijkse activiteit in haar atelier.

Sarah Smolders is geïnteresseerd in het gebruik van verf als stoffelijkheid. Door zich te richten op de chemische procedures van het mengen van olieverf, acrylverf, vernis, spuitbus enzovoort, verliezen de werken het karakter van illustratie en krijgen ze het vermogen om zichzelf te representeren. Ze kopiëren niet de werkelijkheid, maar staan op zichzelf. Ze vormen als het ware een eigen werkelijkheid, eentje die voortdurend in beweging is, gevangen en opnieuw ingekaderd, vervangen en opnieuw in beeld gebracht.

 

--------------------------------------------------

#20 Lot Doms
#19 Veerle Beckers
#18 Baldvin Einarsson
#17 Sarah Smolders
#16 Dennis Tyfus
#15 Sine Van Menxel
#14 Fred Bervoets
#13 Kelly Schacht
#12 Thé van Bergen
#11 Michèle Matyn
#10 William Ludwig Lutgens
#09 Wesley Meuris
#08 Ria Pacquée
#07 Dries Segers
#06 Vincent Geyskens
#05 Arnaud De Wolf
#04 Roeland Tweelinckx
#03 Nel Aerts
#02 Klaas Rommelaere
#01 Benny Van den Meulengracht – Vrancx

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Openingsuren kunstINgang:

maandag en vrijdag: 16.00 tot 21.00 uur
dinsdag, woensdag en donderdag: 10.00 tot 21.00 uur
zaterdag: 9.00 tot 13.00 uur
zondag: gesloten