Iris Penning trio

Liever Vieze Voeten

 

Iris Penning is de winnares van de Nekka-wedstrijd 2019. Zij maakt eigenwijze, “poëtische pop”. Met haar heldere stem, haar intrigerende teksten en haar eigenwijze gitaarspel is ze een vaste waarde in het Nederlandse theater-muziekcircuit. Haar laatste album ‘Vieze Voeten’ verscheen in maart 2019.

Iris Penning stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op theaterfestivals, op poppodia en in huiskamers door heel Nederland. Sporadisch ook in België (o.m. met Stoomboot in de AB Club).

Iris penning is veel meer dan een zangeres … ze maakt haar eigen merchandising én boetseerde haar handschrift tot een lettertype. Als dat niet straf is! Sinds begin 2020 is ze stadsdichter van Eindhoven. En daar mag ze fier op zijn.


Uit de pers:

 “‘Liever vieze voeten’ is de ultieme luisterplaat, die alvast op een shortlist mag voor plaat van 2019” – Platomania

“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy ziet van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat”
– OOR

“Ook op deze plaat tovert de jonge artiest met woorden en snijdt ze op een aangrijpende manier herkenbare onderwerpen aan over het wachten en streven in je leven.”
– 3voor12

“Op dromerige, meeslepende akoestische muziek draagt ze haar met zachte ‘g’ gezongen passages voor waarnaar je wel even móét luisteren, want haar teksten beklijven en zorgen voor een zekere spanning.”
– Musicmaker


Support act: De Kort

De Kort is het nieuwe muziekproject van zanger-verteller Johan de Kort en muzikant-producer Geert Vanbever. ‘Kosmos’ is hun eerste CD.
Goeie teksten en sterke refreinen, in de traditie van Kris De Bruyne en Frank Boeijen.
Johan de Kort en Geert Vanbever, twee gitaren, twee stemmen, meer moet dat niet zijn.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Support act: De Kort

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Hans Mortelmans & Groep

Integendeel!

vr 22 apr 2022 - 20.15 uur

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.