Carmien Michels & friends

Week van de poëzie


Schrijver en podiumdier Carmien Michels brengt een mix van rap, slam, spoken word, muziek en de zachtste poëzie ter wereld naar Merksem.

Ze legt haar oor te luister in de underground scene om te horen wat er leeft en roffelt. Ze neemt bevriende artiesten mee die sterk zijn op papier en op het podium, die niet alleen zichzelf uitdagen, maar ook elkaar en het publiek. Samen met hen steekt ze een show ineen in teken van ‘Gedichtendag’.

Geen idee welke deining dat teweegbrengt maar vuurwerk zal er zijn. Geheugenspelletjes. Humor. Spierkracht. Empowerment. En veel liefde.

Carmien Michels danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze schreef de romans ‘We zijn water’ (2013) en ‘Vraag het aan de bliksem’ (2015). In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs.

Haar poëziedebuut ‘We komen van ver’ volgde in 2017. Sindsdien reist ze de wereld rond en scherpt ze haar pen en blik tijdens Europese projecten als Connecting Emerging Literary Artists, Europalia Romania en Versopolis. Tussen trein en trip verblijft ze in Antwerpen, waar ze nieuwe talen leert, yoga en gevechtssporten beoefent. In oktober 2021 verschijnt haar eerste verhalenbundel bij uitgeverij Querido.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Amara Reta & Rashif El Kaoui

Een Jihad van Liefde

vr 18 feb 2022 - 20.15 uur

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.