Boho Strings & Yannick Bovy

Nieuwjaarsconcert: Boy meets girl


Het klassieke Hollywood verhaal: "Boy meets girl, boy loses girl, boy gets girl."
Maar is dit wat er zal gebeuren in ons Nieuwjaarsconcert?
 
Boho Strings verwelkomt het nieuwe jaar met gastartiest Yannick Bovy. Yannick is Belgiës eigen crooner, wiens nummers op de radio te horen zijn van San Paolo tot Jakarta. Hij stond in het voorprogramma voor Lionel Richie, Tony Bennett en Lady Gaga, en stond op het podium met onder andere Lisa Stansfield en Amy MacDonald.
 
‘Boy meets girl…’ vertelt het verhaal van een crooner die verliefd wordt op een orkestmuzikante. Een muzikale zoektocht naar liefde, met muziek van onder meer Tsjaikovski en Sjostakovitsj, en bekende nummers zoals ‘I Got Rhythm’, ‘Don't Rain On My Parade’, ‘Some Enchanted Evening’, ‘Let's Do It’, ‘Let's Fall in Love’, ‘Anything Goes’, ‘The First Time Ever I Saw Your Face’, en nog vele anderen…
 
En nu is de vraag: zal onze orkestmuzikante zwichten voor Yannick’s vocale charmes? Aan jou om dit te ontdekken.


Boho Strings

Het strijkorkest Boho Strings werd geïnspireerd door de rijke culturele en etnische diversiteit van hun thuisbasis in de Antwerpse wijk Borgerhout, om via muziek te werken aan een meer inclusieve en begripvolle samenleving.

Als ensemble is Boho Strings een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Israël, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, en de Verenigde Staten – al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Boho Strings. Deze rijkdom aan herkomsten en ervaringen vormen een bron van creatieve inspiratie, en zorgen voor een eclectische manier van musiceren.

Boho Strings heeft op korte termijn een vaste stek verworven in de Belgische muziekscene en met projecten zoals Trinity, La Captive en D-Radicalize! is het ensemble een vaste gast bij alle grote zalen. In 2018 verscheen hun eerste CD ‘Nostalgia’, geheel gewijd aan de muziek voor strijkorkest van Wim Henderickx op het label Antarctica Records.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 20 euro
  • VVK: 18 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Schouwburg Noord trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

 

 

bekijk ook

Elixir d’Anvers

Aperitiefconcert: CD-voorstelling Belgian Chocolates

zo 13 feb 2022 - 11.30 uur

Elixir d’Anvers brengt pareltjes uit de ontspanningsmuziek van de Art Deco en is uitgegroeid tot een van de beste ensembles in zijn genre. Muziek om te behagen, steeds geraffineerd. Een genre dat pendelt tussen kunstmuziek en decoratieve muziek, tussen klassiek en jazzy, tussen Europees en exotisch.