Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek? Met die vragen stap je elke dag opnieuw de wereld in. Een wereld die geen bangeriken meer toelaat. Maar je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen.

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van één of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In ‘Asem’ gaat ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen?

In haar zoektocht sprak Leen Dendievel met vele lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Ze onderzoekt waarom voeding zo’n invloed heeft op de werking van paniekaanvallen. En ze ontdekt hoe we de ademruimte kunnen terugvinden in deze hectische tijden. Want alles begint met ‘asemen’!

Leen Dendievel (1983) is actrice. In 2014 studeerde ze af als Assistente in de Psychologie. In 2016 debuteerde ze als auteur met het boek ‘Hard’.


‘Een helder en toegankelijk geschreven boek over een vaak verborgen, miskend en onderschat probleem: Angst.’
– Dirk De Wachter

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Johan Op de Beeck

Ongehoord! De Zonnekoning

wo 9 mrt 2022 - 20.15 uur

Lodewijk XIV is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Zijn boeiend levensverhaal biedt een wervelwind aan veldslagen, intriges, minnaressen, kunst, mysteries, ...