De lijst van prijzen voor Stefan Hertmans is lang. Hij publiceerde verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. ‘Oorlog en terpentijn’, ‘De bekeerlinge’ en ‘Antigone in Molenbeek’ zijn zijn meest bekende romans. Nu voegt hij er ‘De opgang’ aan toe, een opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.

In 1979 trok een huis in het Gentse Patershol zodanig Hertmans’ aandacht, dat hij het pand in een opwelling kocht. Pas twintig jaar later – na de verkoop – werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Destijds woonde daar namelijk een SS’er.

Opnieuw blijkt Hertmans verbonden met een verhaal dat aan belangrijke historische gebeurtenissen raakt. Opnieuw brengt het zijn verbeelding en pen in beweging.

Op basis waarvan kiest Stefan Hertmans zijn onderwerpen? Of kiezen de onderwerpen hem? Tijdens deze avond leer je deze veelzijdige auteur en zijn werk beter kennen.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Delphine Lecompte

Lettertypes

wo 20 apr 2022 - 20.15 uur

Delphine Lecompte is one of a kind en altijd in haar nopjes. Haar teksten gaan alle kanten uit. Hoe zotter hoe liever: van lachwekkend tot erotisch in een handomdraai. Wij kijken er alvast naar uit om haar te mogen verwelkomen: Delphine Lecompte én haar gedichten!