Jan Jaap van der Wal ontdekte een tijdje geleden Vlaanderen en werd stapelverliefd. In zijn voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ vertelde hij in geuren en kleuren over zijn crush op Vlaanderen. Hij leerde onze streekgerechten, gevarieerd landschap en al onze typische Vlaamse gewoontes kennen. Hij bekeek alles met een roze bril en kon er maar niet genoeg van krijgen.

In ‘Schoon’ transformeerde de initiële verliefdheid naar echte liefde. Hij hield zoveel van Vlaanderen dat hij besloot om naar Antwerpen te verhuizen. Hier ging hij zijn kind opvoeden, als een echte Vlaming.

In ‘III-ième’ ontdekken we de eerste barsten in zijn relatie met Vlaanderen. De relatie is nog steeds vurig, maar nu en dan duiken er kleine irritaties op. Hij aanvaardt ze wel, maar het is tijd om er eens over te praten.

Dit is het laatste luik in zijn trilogie. We waren getuige van zijn ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen. Prille verliefdheid evolueerde naar intense liefde tot een zoektocht naar een passend evenwicht. Na een grondig gesprek in ‘III-ième’ komt alles terug in orde.

Biografie

Vlaanderen viel als een blok voor de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ kon rekenen op uitverkochte zalen overal waar hij speelde.

Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken. Een vaste rubriek bij Café Corsari en bij ‘Siska Staat Op’ op Studio Brussel. Professioneel pleiter in ‘Advocaat van de Duivel’ en roaster bij ‘Achter de Rug’. Sinds 2017 is Jan Jaap met enige regelmaat jurylid bij de televisiequiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op Vier. In 2016 startte Jan Jaap van der Wal als sidekick in het satirische actualiteitenprogramma ‘De Ideale Wereld’ op Canvas waar hij een wekelijkse rubriek had. Vanaf 2018 nam hij de rol van vaste presentator over van Otto-Jan Ham.

Na de voorstellingen ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’ was het tijd voor ‘III-ième’ in 2020, het laatste luik in de trilogie. Helaas stak het coronavirus hier een stokje voor en ging Jan Jaap van der Wal op zomertournee met de succesvolle voorstelling ‘#Huidhonger’.

 

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 22 euro
  • VVK: 20 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Erik Van Looy

Verslaafd!

vr 4 feb 2022 - 20.15 uur

In ‘Verslaafd’ traint Erik Van Looy je lachspieren en vertelt hij met veel humor over zijn roemrijke filmverleden. Mis deze unieke show niet want het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat Erik het zich allemaal nog kan herinneren.