Osama Abdulrasol Quintet

Aperitiefconcert

 

Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscene. Hij toerde met ronkende namen als Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Lula Pena en vele anderen zowat de hele wereld rond. De melodieën op zijn nieuwe cd ‘Jedid’ vormen dan ook een brug tussen oost en west.

Osama Abdulrasol’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe de toekomst er kan uitzien, hoe verschillende achtergronden, stijlen en talen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.

Iedereen die Philippe Thuriot ooit aan het werk zag, weet dat hij één van de meest uitzonderlijke en virtuoze accordeonisten van vandaag is, geliefd in zowel de hedendaagse jazz als de klassiek scene. Lode Vercampt is terug te vinden op de meest diverse podia en blinkt als cellist uit door zijn lyriek en zijn veelzijdigheid. De Canadese percussionist François Taillefer wekt op zijn unieke collectie van percussie-instrumenten de ritmes van India tot het Midden-Oosten tot leven. Zangeres Helena Schoeters vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar de perfecte vertolkster maakt voor de composities van Osama Abdulrasol, die een brug vormen tussen oost en west.

Op het podium vormen deze vijf muzikanten met hun passie en virtuositeit een unieke combinatie en creëren ze een nieuwe en fascinerende klank in de wereldmuziek en de jazz.


Osama Abdulrasol - qanun
Philippe Thuriot - accordeon
Lode Vercamp - cello
François Taillefer - percussie
Helena Schoeters - zang

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Schouwburg Noord trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

 

bekijk ook

Quinteto Astor

Aperitiefconcert: The Piazzolla Project

zo 22 mei 2022 - 11.30 uur

Quinteto Astor keert terug naar zijn eerste liefde: Astor Piazzolla! Een programma met muziek van de meester, door het kwintet gekneed, gewikt, gewogen, maar vooral bewonderd. Zoals altijd neemt Quinteto Astor je mee voor een intense belevenis, muziek die je raakt tot in elke vezel.