Achter de naam Slongs schuilt de Antwerpse rapster Charissa Parassiadis. Slongs heeft Grieks bloed, maar is Antwerps in hart en nieren. Ze ontpopte zich op korte tijd van hiphop queen in de underground tot een publiek figuur met het hart op de tong. Slongs bracht haar eerste boek 'Lacht Nor Mij’ uit via Hautekiet waarin ze haar helden en heldinnen eert.

“Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs? Hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? Neem jij misschien happy pills?
Wel, het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. When the going get’s tough, the tough get going. Die eerste tough wil zeggen moeilijk, de tweede zachtmoedige vastberadenheid, een eigenschap die ook haar grote helden typeert. “

Haar heroes en sheroes blinken uit in vreedzaam verzet. Het is de tweede tough die hen drijft. Hoe komt het dat Nelson Mandela na zevenentwintig jaar gevangenis niet verbitterd raakte? Hoe kan het dat Jezus stervend aan het kruis vergiffenis vroeg voor zijn vervolgers? Waar haalt de Dalai Lama zijn lichtvoetigheid vandaan terwijl hij al decennia in ballingschap leeft?

Wat al haar helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt. Elk op hun manier hebben die helden haar gevormd, van onzekere puber tot vreedzame krijger. Dit boek is haar eerbetoon aan hen en vormt een leidraad voor haar nieuwe theatershow.

Met leuke anekdotes en bloedeerlijke verhalen vertelt Slongs welke helden en heldinnen haar hebben gemaakt tot wie ze nu is. Van Bob Marley, Aretha Franklin, Bob Dylan en Madonna tot haar papa, de Daila Lama, De Vrouwenbeweging en de heilige Rita. Samen met haar gitarist en percussionist brengt ze tussen de verhalen door haar eigen liedjes en covers van haar inspiratiebronnen.


Slongs – zang
o.l.v An Nelissen

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Brihang

CASCO

za 12 feb 2022 - 20.15 uur

In het voorjaar van 2022 staat de West-Vlaamse rapper Brihang eindelijk terug op de planken. In een intieme setting ontdek je een nieuw facet van deze veelzijdige artiest. Innemend, grappig en van tijd tot tijd ontroerend. Het belooft alvast een memorabele avond te worden.