The Radar Station

Life Inside a Tornado


The Radar Station haalt alles uit de kast en stelt met veel goesting de debuutplaat voor. De Nieuwe Lichting van Studio Brussel bezorgt je gegarandeerd een wervelende avond met hun ‘Life Inside a Tornado’.

2017. The Radar Station wordt geboren uit de assen van Barefoot And The Shoes en Sun Gods. Met hun rijke, vervlochten synth- en gitaarpartijen en gelaagde drums creëert The Radar Station een eigen, uniek geluid: verhalende, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s uit de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Eddie Vedder, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

The Radar Station overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren. Zo speelde de jonge band al gesmaakte sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL), Ik Zie U Graag Festival in Breda (NL), Kneistival, Dranouter Festival en het OLT Rivierenhof in Antwerpen. En dat is maar een begin, boekingskantoren Rumoer! (B) en Harvest Music (NL) gaan naarstig verder aan de slag met deze jonge belofte.

In 2019 kreeg The Radar Station airplay op Radio 1 en Studio Brussel met meerdere singles en speelde ze een beklijvende live-sessie op NPO Radio 5 (NL).

Begin 2020 ging het pas echt hard toen The Radar Station ‘De Nieuwe Lichting’ won op Studio Brussel. Kort hierna volgde ook airplay op Radio 1, Radio Willy, Classic 21 en Radio NPO 2. Hun nieuwe single ‘The Giant’ werd zeer goed onthaald en staat in hoge rotatie op Studio Brussel, Radio Willy en Radio 1 sinds juni 2020.

 

Brent Buckler: vocals/guitars
Sander Cliquet: keys/guitars
Stijn Konings: synths
Vincent Lembregts: bas
Marijn Geerts: drums

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Stef Kamil Carlens

One man band

za 5 mrt 2022 - 20.15 uur

Omdat Carlens in zijn soloshows soms met zeven instrumenten in de weer is, lijkt zijn spel wel een soort choreografie, waarin minutieus getimede bewegingen een eenheid van groove en melodie vormen. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar soms lijkt het of er een volledige band staat te spelen!