Liqa’ (Ontmoeting) staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz.

Onder leiding van artistieke duizendpoot Wouter Vandenabeele verweven de warme klanken van de jonge getalenteerde celliste Damla Aydın zich met de swingende folk van Naomi Vercauteren en de harmonieën van gitarist Jeroen Knapen.

De viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura geven het gevarieerde repertoire van Liqa’ een betoverend Syrisch accent.

Naast eigen werk van Elias en Wouter, brengt Liqa’ ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën.

Dit alles wordt in het programma ‘Hiraeth’ vermengd met beklijvende taksims en verrassende improvisaties waarbij de diverse stijlen van de muzikanten prachtig tot uiting komen.


Met
Wouter Vandenabeele . viool
Naomi Vercauteren . viool
Damla Aydın . cello
Jeroen Knapen . gitaar
Shalan Alhamwy . viool
Elias Bachoura . oud
Fotografie: Mattias De Smet

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Schouwburg Noord trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

 

bekijk ook

Osama Abdulrasol Quintet

Aperitiefconcert

zo 24 apr 2022 - 11.30 uur

Osama Abdulrasol’s composities hebben hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, en worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Met qanun, zang, accordeon, cello en percussie toont zijn ensemble hoe verschillende stijlen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.