hetpaleis/Kim Karssen & Hendrik Kegels

KIER - 4+


Waar alles waar is. Waar alles wat kan, mogelijk is. En waar alles wat niet mogelijk is, kan. Wie weet zijn de sterren daar rozen of de bloemen vloeibaar. Of misschien is het gewoon iets blauws met roze vacht en grote ogen.

Wat is er spannender dan wat er achter de deur zit? Je kan daar heerlijk over fantaseren. Eindeloos lang tot in de ruimte, waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen.

In ‘KIER’ tasten de makers de grenzen van onze fantasie af. Zo maken ze plaats voor duizend-en-een mogelijkheden. Want is het niet leuker als alles mogelijk blijft? Als de deur altijd op een kier blijft staan?

In seizoen 18-19 speelden Kim Karssen en Hendrik Kegels ‘KIER’ als afstudeerproject in hetpaleis. Hun fantasierijke beeldtaal smaakte naar meer. Samen met Benjamin Verdonck werkten ze ‘KIER’ uit tot een volwaardige voorstelling.

concept en spel: Kim Karssen en Hendrik Kegels
eindregie en artistieke begeleiding: Benjamin Verdonck
dramaturgie: Koen Haagdorens
lichtontwerp: Koen Corbet
productie en technische realisatie: hetpaleis
met dank aan: Thomas Claessens

 

 “Met hun drieën hebben ze hun ongebreidelde fantasie en grenzeloze associaties in een vorm kunnen gieten die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slowmotion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt.” - Theaterkrant

 

Praktisch

genre
prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • VVK: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Blijf na de voorstelling verder fantaseren en doe gratis mee aan een creatieve workshop.

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN

plastiekBERTRAND 4+

zo 6 feb 2022 - 14.00 uur

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in ‘plastiekBERTRAND’ op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde “niets”. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...