Barbara Dex

Thank God I’m a Country Girl – Try-out


Barbara Dex en countrymuziek, dat klikt en dat weten we. Denk aan de succestours ‘Dollymentary’ met Gunther Verspecht waarin ze in de huid kroop van Dolly Parton of aan ‘Ode aan Bobbejaan’ met Jan De Smet en Guido Belcanto waarin zij zorgde voor de legendarische en onweerstaanbare country-snik van sommige van Bobbejaan Schoepens’ liederen.

Countrymuziek ligt Barbara vocaal bijzonder goed. Ze voelt zich ook aangetrokken tot de uit het leven gegrepen verhalen die kenmerkend zijn voor het genre. Barbara koestert een enorme bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Patsy Cline, Loretta Lynn, Lucinda Williams, June Carter en Cindy Walker.

In ‘Thank God I’m a Country Girl’ plaatst Barbara deze zangeressen op een pedestal. Want is het niet zo dat we té weinig vrouwenstemmen in de eerder conservatieve countrywereld horen?

In deze voorstelling trekt ze dan ook alle registers open om je te verwennen op een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen!


Barbara Dex - zang
Live met 3 muzikanten o.l.v. Jo Mahieu

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat met corona?
Koop je tickets zonder zorgen. Bij annulering of verplaatsing van de activiteit, worden je tickets terugbetaald.
Wij volgen steeds de meest strikte veiligheidsmaatregelen.

 

bekijk ook

Warre Borgmans en De Lou Roman Band

PANACHé

vr 22 okt 2021 - 20.15 uur

Warre Borgmans neemt het woord, Lou Roman vuurt z’n bigband aan. Ze trakteren je op een geanimeerde conference waarin jeugdsentiment en lekker in het gehoor liggende melodieën over mekaar heen walsen.