Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende

Zomerpodium #3

Omwille van de strikte maatregelen rond het COVID-19 virus werd deze voorstelling geannuleerd.

 

Eén van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Ze is een zeer veelzijdige artiest, onderscheiden met verschillende prijzen en uitmuntende kritieken voor zowel haar optredens als haar opnames.

Nikolaas Kende wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. Kritieken prezen zijn gevoelig en visionair muzikantschap. Als solist en als kamermuziek partner is hij een veel gevraagde pianist op de internationale podia. Jolente en Nikolaas treden al ruim 15 jaar samen als duo op.

Naast België en Nederland zijn ze regelmatig te gast in de VS, China, Zuid-Afrika, enz. De voorbije jaren stonden ze in verschillende Vlaamse zalen met een muziektheaterproductie geïnspireerd op de novelle van Tolstoj waarin de ‘Kreutzersonate’ van Beethoven een centrale rol speelde. Het is dan ook aan het lijfstuk van dit duo dat hun eerste CD uit 2016 gewijd is. Nu verschijnt hun tweede CD, waarop onder meer de ‘Suite Italienne’ van Igor Stravinsky prijkt. Beide stukken krijgen een plaats tijdens het concert in Merksem.


Programma:
Igor Stravinsky, selectie uit Suite italienne
César Franck, de Melancholie
Lera Auerbach, selectie uit Preludes
Beethoven, Kreutzer sonata

 

Jolente De Maeyer, viool
Nikolaas Kende, piano


afgelast

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Gratis

Extra

Max. 4 tickets per klant

Lees de maatregelen rond het COVID-19 virus voor je bezoek.