Trio Dhoore is een Vlaamse folk-band bestaande uit drie broers die ontstond in 2010 en bekend staat voor zijn innovatieve instrumentale composities. Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek creëren Ward, Hartwin en Koen Dhoore een eigen muzikaal verhaal dat door het folk- en wereldmuziekcircuit warm onthaald wordt in zowel binnen- als buitenland.

Hun muziek klinkt folky, soms filmisch, modern in zijn eenvoud maar altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar. Accordeon, draailier en gitaar verstrengeld tot een atypische sound.

Met optredens op festivals zoals Dranouter, De Gentse Feesten, Shetland Folk Festival (Schotland), Rudolstadt Festival (Duitsland), Sidmouth Folk Week (Engeland) en Korröfestivalen (Zweden) wist de band in de afgelopen jaren een stevige ‘fan-base’ op te bouwen.

In 2016 is Trio Dhoore één van de drie Belgische bands die geselecteerd wordt voor een officiële showcase tijdens de ‘English Folk Expo’ in Bury met als gevolg een stevige voet aan wal in Engeland. De broers worden opgepikt door boekingskantoor  ‘Alan Bearman Music’ met langere tournees doorheen het hele land tot gevolg en belanden op de cover van toonaangevend magazine ‘fRoots’.
Hierdoor gaat ook in eigen land de bal aan het rollen.

Na een uitgebreid interview gevolgd door een live sessie bij “Wonderland” op Radio 1 zijn de broers regelmatig te zien in de Belgische cultuurcentra waar hun instrumentale akoestische muziek ook door het bredere publiek gesmaakt wordt.

In 2018 toert het trio twee weken lang doorheen Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland en hun passage blijft niet onopgemerkt. De broers worden genomineerd voor de (Duitse) European Folk Music Award 2019.

‘August’ is de vierde worp van het trio; een uitgepuurde collective Dhoore-compo


Support act: Oscar Beerten

 


afgelast

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro