Luc Borms & Philippe Thuriot

Solo’s

 

Luc Borms – ‘Ceci n’est pas une flûte’

Luc Borms is fluitist-muzikant en artistiek directeur van de Academie van Merksem. Met het programma ‘Ceci n’est pas une flûte’ blaast hij zijn dwarsfluit(en) nieuw leven in.

Dit concert ademt een eclectische sfeer die wordt gecreëerd met stiltes, sfeer, boeiende loops, electronics, story, improvisaties, intrigerende soundscapes. Dit avontuurlijk soloconcert geeft je ‘zuurstof voor de ziel’!


Philippe Thuriot – ‘Bach in Time

‘Bach in Time’ mag worden beschouwd als het opus magnum van Philippe Thuriot. Het is de culminatie van een vier-decennia-lange ontdekkingstocht doorheen een wijde variatie aan muziekgenres. Zijn muzikaal parcours is als het ware een slingerbeweging tussen klassieke muziek (barok, hedendaags) en jazz, ondulerend met lichte muziek. Een keuze maken tussen deze stijlen zou voor een artiest als Philippe een ware zelfverloochening betekenen. De kruisbestuiving tussen al deze muziekstijlen is dan ook een natuurlijke volgende stap in zijn carrière.

In ‘Bach in Time’ komen alle wegen van deze accordeonist samen. Thuriot laat zich inspireren door Bachs orgelwerken en door zijn preludes en fuga’s voor klavecimbel. Ook de kleine werken uit ‘Anna Magdalena Bach’ vormen een kiem tot iets nieuws. Er ontstaat een symbiose tussen ‘Blackbird’ en 300 jaar oude muziek.

Balkanmuziek ontspruit uit de ‘Orkestsuite Nr 4’ en in het bekende ‘Air’ wordt nieuwe lucht geblazen, letterlijk. Bachs werken worden ontrafeld tot op het bot. Ze worden X-rays. En Philippe kleedt ze hierna weer aan op zijn eigen onnavolgbare manier.

‘Bach in Time’ is een verrassend programma als eerbetoon aan ‘s werelds grootste muzikaal genie. Het is bij wijlen een poëtische trip, af en toe frivool, en daarna weer ernstig en sacraal, getuige het Argentijnse lied ‘Alfonsina y el Mar’, magistraal verweven met ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’ uit de Mattheuspassie. Boven alles is ‘Bach in Time’ een spannend muzikaal avontuur met pulserende vaart. Een tot in trance ondergedompelde muzikale wereld waar je niet onaangeroerd uitkomt.

 


afgelast

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro