Hugo Matthysen, Tine Embrechts, Karlijn Sileghem, Ronny Mosuse & Aram Van Ballaert

Bimdek

 

Sinds 2015 vormen Tine Embrechts, Karlijn Sileghem, Hugo Matthysen, Ronny Mosuse & Aram Van Ballaert deeltijds een theatergezelschap, dat ze in de wandelgangen Tinka Huroram noemen, kwestie van het voldoende ingewikkeld te houden.


Een vrouw die aan life-coaching doet, heeft vernomen dat bimdek een oplossing biedt voor allerlei problemen. Op het internet is daar niets over te vinden, en dat beschouwt ze als een goed teken: bimdek heeft dus iets met geheime wijsheid te maken.

Is het een apparaat, een voedingssupplement, een ademhalingstechniek of een geheime tempel in de buurt van Ninove? De life-coach en haar cliënte gaan dapper op zoek naar het antwoord. Mét zang en dans uiteraard. Of is het misschien gewoon een Keltische strijdkreet?

Tussendoor vernemen we veel interessants, bijvoorbeeld dat mensen met een gesloten karakter er goed aan doen om gesloten lettergrepen als open lettergrepen uit te spreken (‘zuulen we een leeker koofietje besteelen?’), voor mensen met een open karakter geldt het omgekeerde (‘’Uitstekkend idéh! En een herlijke perrentaart met kannel en abrikozzenglazur darbijh?’)

Het wordt een tamelijk lange (anderhalf uur) zoektocht, waarbij onder andere geesten van overledenen worden opgeroepen, die dan ruzie beginnen te maken over een incident op een kerstfeest in 1955. Dat helpt de zaak natuurlijk niet vooruit. Maar de makers van ‘Bimdek’ zullen vast een flinke katharsis voorzien.

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 24 euro
  • VVK: 22 euro
  • Kansentarief: 2 euro