08.30 tot 18.30 uur

Het MAK neemt je mee naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren en Van Haerent Art Collection in de Brusselse Dansaert wijk.


AfricaMuseum - Tervuren

We starten de dag in het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren. Na een jarenlange renovatie gingen de deuren van dit veelbesproken kenniscentrum opnieuw open.

Het museum is een kenniscentrum over Afrika in een historische en hedendaagse globale context, met een focus op Midden-Afrika. Het toont unieke collecties. Het museum is een plaats van geheugen van een gedeeld koloniaal verleden en het positioneert zich als een dynamisch platform voor ontmoeting en dialoog met mensen van verschillende generaties en culturen.


Van Haerent Art Collection - Brussel

Na de lunch gaan we naar de Brusselse Dansaert wijk. Een gids neemt je mee door de Van Haerent Art Collection.

De Van Haerent Art Collection is een hedendaagse familiale kunstverzameling met werk van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. Hierdoor is het mogelijk om het werk van beloftevolle jonge kunstenaars te confronteren met dat van reeds gevestigde kunstenaars door wiens oeuvre zij geïnspireerd werden.

De collectie ontwikkelt zich steeds verder met de blik resoluut op de meest actuele kunstscene gericht, en is ondergebracht in een voormalig industrieel pand uit 1926 in de Brusselse Dansaertwijk.


Tijdschema ov.
08.30 uur: vertrek met bus
10.00 uur: bezoek met gids AfricaMuseum - Tervuren
12.30 uur: lunch
15.00 uur: bezoek met gids Van Haerent Art Collection - Brusselse Dansaert wijk
17.00 uur: afterdrink
18.30 uur: aankomst in Merksem

 


niet reserveerbaar

Praktisch

genre
prijzen
  • VVK: 50 euro
  • kansentarief: 25 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

incl. tickets, gidsen, bus, lunch en afterdrink

 

Omwille van de maatregelen rond het COVID-19 virus is de kaartverkoop voor deze activiteit uitgesteld.