07.30 tot 19.00 uur

Nederland heeft veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. We bezoeken twee belangrijke musea met eersteklas collecties.

Amsterdam - Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is de plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 
Het museum beheert bijna 90.000 objecten die vanaf 1874 zijn verzameld. In de collectie zijn vrijwel alle belangrijke stromingen van de 20ste eeuw en 21ste eeuw vertegenwoordigd. Dit geldt zowel voor kunst als vormgeving. Zwaartepunten vormen De Stijl, het Bauhaus, CoBrA, popart, maar ook het oudere neo-impressionisme.


Amstelveen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Naar aanleiding van de verjaardag van Karel Appel 21 april 100 jaar geleden.

In 1948 veroorzaakte Cobra in Nederland een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag in de kunst doorwerkt. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen bestaat sinds 1995 en maakt het erfgoed van de Cobra-beweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend.

Dat gedachtegoed is veel breder dan de kunstwerken en de poëzie die het voortbracht. De Cobra-kunstenaars bezaten een werkattitude die ook nu relevant is. Ze zochten naar de verbinding tussen het volk en de kunst. Door de muren tussen de verschillende kunstdisciplines af te breken, werkten ze multidisciplinair. Ze spraken zich uit over de vorming van de maatschappij. Ze werkten als groep samen, inspireerden elkaar en genereerden samen meer impact.

Het museum is de plek waar – geheel in de geest van Cobra – experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een grote Cobra-verzameling met kunstwerken en documentair materiaal die continu wordt uitgebreid en waarmee diverse presentaties worden gemaakt. Het museum is een internationaal expertisecentrum op het gebied van het erfgoed van Cobra. Het onderzoekt, en adviseert internationale collega-musea.


Tijdschema ov.
07.30 uur: vertrek bus  
10.00 uur: rondleiding met gids in Stedelijk Museum Amsterdam
12.00 uur: lunch
15.00 uur: rondleiding met gids in Cobra Museum Amstelveen
17.00 uur: afterdrink
17.30 uur: vertrek bus
19.00 uur: einde

 

 


niet reserveerbaar

Praktisch

genre
prijzen
  • VVK: 70 euro
  • Kansentarief: 35 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

incl. tickets, gidsen, lunch, bus en afterdrink

 

Omwille van de maatregelen rond het COVID-19 virus is de kaartverkoop voor deze activiteit uitgesteld.