MAK op stap

Kunstig Noord-Frankrijk


07.30 tot 19.00 uur

Noord-Frankrijk heeft veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. We bezoeken twee architecturale highlights.

Roubaix – La Piscine - Museum voor Kunst en Industrie

In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad, dat in 1932 door A. Baert werd gebouwd, presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie toegepaste kunsten (tekeningen, textiel, keramiek) en schone kunsten (schilderkunst en beeldhouwkunst van de 19e en 20e eeuw) op een originele manier.

La Piscine (Frans voor "het zwembad") is een museum voor kunst en industrie, gelegen in de stad Roubaix in Noord- Frankrijk . Het is meer formeel bekend als La Piscine-Musée d'Art et d'Industrie André Diligent of Le musée d'Art et d'Industrie de la ville de Roubaix , maar de algemene naam is afgeleid van het feit dat het is gehuisvest in een voormalig overdekt zwembad , met een opmerkelijk art deco-interieur.  La Piscine werd in 2018 heropend na een restauratie van twee jaar.


Croix – Villa Cavrois

Een architectonisch manifest, de Villa Cavrois is het emblematische werk van de architect Robert Mallet-Stevens, een figuur van de modernistische stroming. Het is gebouwd voor Paul Cavrois, een textielfabrikant uit het noorden, en zijn familie. Het programma voor dit moderne kasteel dat in 1929 in gebruik is genomen is duidelijk: ‘lucht, licht, werk, sport, hygiëne, comfort en economie’.


Tijdschema ov.
07.30 uur: vertrek bus  
10.00 uur: rondleiding met gids in La Piscine Roubaix
12.00 uur: lunch
15.00 uur: rondleiding met gids in Villa Cavrois Croix
17.00 uur: afterdrink
17.30 uur: vertrek bus
19.00 uur: einde

 


niet reserveerbaar

Praktisch

genre
prijzen
  • VVK: 60 euro
  • Kansentarief: 30 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

incl. tickets, gidsen, lunch, bus en afterdrink

 

Omwille van de maatregelen rond het COVID-19 virus is de kaartverkoop voor deze activiteit uitgesteld.