Het MAK neemt je mee naar twee boeiende expo’s in Namen en Luik.

Musée Felicien Rops - Namen

In Namen bezoeken we het Musée Felicien Rops. Een professionele gids wijst je daar de weg in zevenhonderd vierkante meter aan schilderijen, tekeningen, gravures en brieven van de kunstenaar.

Félicien Rops werd geboren in 1833 en overleed in 1898. Hij leefde in de 19e eeuw, een tijdperk dat ingrijpend veranderde door de industriële vooruitgang, de evolutie van de zeden en de moderniteit, waaruit de kunststroming het symbolisme zou ontstaan.

“Ik breng mijn dagen door in zelfbeheersing en ik heb ongelooflijk veel zin deze beteugeling door conventies in een opwelling te doorbreken. Dit juk waarmee beschaafde samenlevingen de primitieve natuur in toom houden […]. Vertrekken ver weg van de ‘wereld zoals het hoort’ om eindelijk een leven te leiden van opwinding en actie .”

Het museum ziet zichzelf als de plaats waar dit buitengewoon temperament tot uitdrukking komt en wijdt meer dan 700 m² aan de schilderijen, tekeningen, gravures en brieven van de kunstenaar.


La Boverie - Luik

Na de lunch ontdek je Warhol in La Boverie.

‘The American Dream Factory’ blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit ’s werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis waarvan Warhol de ziel vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd.

Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden. Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!

Meer dan 50 originele werken van Warhol, talrijke multiples en werken van de samenwerking
met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat, uit de belangrijkste internationale
musea (MoMA, Tate, The Andy Warhol Museum, Museum van Israël...) en prestigieuze
privécollecties (nog nooit vertoond aan het grote publiek).

Ongeziene archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters ... allen gerealiseerd door de kunstenaar. Een innovatieve scenografie die de tijdgeest vastlegt in beeld én geluid.

 

Tijdschema ov.
08.00 uur: vertrek met bus
10.00 uur: bezoek met gids Felicien Rops - Namen
12.30 uur: lunch
15.00 uur: bezoek met gids La Boverie - Luik
17.00 uur: afterdrink
19.00 uur: aankomst in Merksem

 

 


Praktisch

genre
prijzen
  • VVK: 50 euro
  • Kansentarief: 25 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

incl. tickets, gidsen, bus, lunch en afterdrink