Boho Strings & Tineke Van Ingelgem

Nieuwjaarsconcert: (On)bekend Wenen

 

David Ramael, dirigent en artistiek leider van het strijkorkest Boho Strings, en sopraan Tineke Van Ingelgem brengen een programma met muzikale parels die in Wenen, de ‘muziekwereldstad’, werden gecomponeerd.

Tijdens ‘(On)bekend Wenen’ brengen ze licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Lehar en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de meest beluisterde en meest gespeelde muziek in concertzalen en op klassieke podia. Wereldwijd geapprecieerd! Traditioneel! Onsterfelijk!

Gelukkig Nieuwjaar!


Boho Strings

Het strijkorkest Boho Strings werd geïnspireerd door de rijke culturele en etnische diversiteit van hun thuisbasis in de Antwerpse wijk Borgerhout, om via muziek te werken aan een meer inclusieve en begripvolle samenleving.

Als ensemble is Boho Strings een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Israël, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, en de Verenigde Staten – al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Boho Strings. Deze rijkdom aan herkomsten en ervaringen vormen een bron van creatieve inspiratie, en zorgen voor een eclectische manier van musiceren.

Boho Strings heeft op korte termijn een vaste stek verworven in de Belgische muziekscene en met projecten zoals Trinity, La Captive en D-Radicalize! is het ensemble een vaste gast bij alle grote zalen. In 2018 verscheen hun eerste CD “Nostalgia”, geheel gewijd aan de muziek voor strijkorkest van Wim Henderickx op het label Antarctica Records.


Tineke Van Ingelgem

Tineke Van Ingelgem is een Belgische sopraan met een ijzersterke podiumprésence. Haar acteertalent in combinatie met haar krachtige, heldere stem bracht haar naar operahuizen in België, Duitsland, Frankrijk, Monaco, Oostenrijk, Italië en Spanje.

Ze debuteerde als Rosalinde in ‘Die Fledermaus’ en is een graag geziene gast in de drie Belgische operahuizen. In De Munt, Opera Vlaanderen en de Opéra Royal de Wallonie zong ze o.a. in ‘Die Zauberflöte’, ‘Don Giovanni’, ‘Orphée aux Enfers’, ‘Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny’, ‘Parsifal en Daphne’. In seizoen 2019-2020 zingt ze met ‘Rusalka’ (Opera Vlaanderen) haar eerste titelrol in België.

Internationaal werd Tinekes carrière in 2011 gelanceerd met de titelrol in ‘Gräfin Mariza’ aan het Landestheater Linz. Ze zong verder aan de Opéra de Monte-Carlo, de Opera de Oviedo, het Grand Théâtre de Luxembourg, en het Teatro Regio di Parma. Ze behaalde een enorm succes met de titelrol in ‘Médée’ (Cherubini) aan de Opéra de Dijon, waarop de Opéra de Rouen haar prompt uitnodigde voor de reprise in 2018 en ze de rol coverde voor de Staatsoper Berlin.


Programma

Robert Fuchs:
Serenade Nr. 1 voor strijkorkest

Wolfgang Amadeus Mozart:
Vado, ma dove? *
Per pietà, bell'idol mio *
Alma grande e nobil core *

Josef Lanner:
Die Romantiker Walzer

Franz Lehar:
Meine Lippen, sie küssen so heiß uit Giuditta *

Johann Strauss II:
Pizzicato Polka
Frühlingsstimmenwalzer
Csardas uit Die Fledermaus *

Johann Schrammen:
Wien bleibt Wien


* Met Tineke Van Ingelgem


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 20 euro
  • VVK: 18 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Cultuurcentrum Merksem trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.