North Side Big Band, Dunja & Ben Vanderweyden

Best of Burt Bacharach & Toots Thielemans

 

Een spetterende muzikale avond met de mooiste, bekende en minder bekende songs van twee der grootste jazz legendes namelijk Burt Bacharach en Toots Thielemans.

Jazz, soul en pop invloeden ontmoeten elkaar en worden subtiel versmolten tot unieke interpretaties van de magistrale songs van Burt Bacharach & Hal David, zoals je ze nooit eerder hoorde.

Met een authentiek stemgeluid neemt zangeres Dunja je mee op een sfeervolle reis doorheen de diepste uithoeken van haar ziel: nu eens krachtig, dan weer fragiel. In 2013 werd Dunja winnares van de zangwedstrijd ‘Talent Der Lage Landen’ en een jaar later wist ze het tot in de finale van ‘De Voice Van Vlaanderen’ te schoppen.

Al op jonge leeftijd begon ze songs te schrijven aan de piano. Doorheen de jaren bevoer ze heel wat ‘stijl-watertjes’ en experimenteerde ze met verschillende sounds in de zoektocht naar haar eigen geluid.

Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen op 29 april 1922. Op zeer jonge leeftijd ontdekte hij zijn voorliefde voor de jazz. Op driejarige leeftijd speelde hij reeds accordeon, op latere leeftijd maakte hij kennis met de mondharmonica en de gitaar. Op 22 augustus 2016 kwam deze wereldster te overlijden.

Zijn bekendste compositie ‘Bluesette’, een jazzwals uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën meefluit. Toots was niet enkel te horen op platen en cd's, maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesame Street, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks.

Toots musiceerde o.a. met wereldsterren als Stevie Wonder, Ella Fitzgerald, Natalie Cole, Paul Simon, Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Benny Goodman en tal van andere grootheden.

Mondharmonicaspeler en Tootskenner bij uitstek, Ben Vanderweyden weet als geen ander in de voetsporen van Toots te treden, weliswaar op zijn eigen en bescheiden manier.

Genieten wordt het alvast met deze geweldige muzikant van eigen Belgische bodem.

Dit alles gebracht door de fantastische North Side Big Band en hun strijkersensemble o.l.v dirigent  Johan Coen die dit jaar 25 kaarsjes mogen uitblazen en van dit jubileumconcert gegarandeerd een waar muzikaal feest  maken.  

Samen met de North Side Big Band brengen Dunja Mees, Ben Vanderweyden en strijkersensemble je een onvergetelijke en swingende avond.

De North Side Big Band, onder leiding van Johan Coen, is een jazzorkest, samengesteld uit een twintigtal getalenteerde muzikanten uit het Antwerpse.

 

 

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 18 euro
  • VVK: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro