Yo Yo Men brengt een ode aan Blue Blot, de Belgische bluesgroep die in 1986 werd opgericht door Luke Walter jr.

Yo Yo Men verwijst naar de titel van het in 1994 opgenomen album, met producer Tony Platt. Een opmerkelijke keuze als je weet dat Tony ook werkte met mastodonten van groepen als AC/DC, Iron Maiden, The Who en Led Zeppelin maar ook en niet onbelangrijk met Buddy Guy.
 
Belangrijk voor Blue Blot was ook de samenwerking met Tony Joe White die samen met zijn vrouw Leann het nummer ‘Yo Yo Man’ voor Blue Blot schreef.
 
Met Tony Joe White als producer nam Blue Blot vier nummers op in de legendarische Muscle Shoals Sound Studios in Sheffield, Alabama. Hierbij ook het vintage nummer ‘Closing In On The Fire’, een song die de mysterieuze “swamp dampen” ademt.
 
Met tien staan ze op het podium. Naast bassist Jan Meijers die samen met Luke Walter Jr, Blue Blot oprichtte, zullen de fans ook Catherine Mys en Chelsy de twee backing vocalisten, drummer Michel Moliterno en gitarist Richard Severijns ongetwijfeld herkennen.
 
Je mag een stevige portie blunk verwachten, een swingend samengaan van blues en funk zoals de meeste Blue Blot hits klinken.
 
Charlie Belair, een schitterende zanger-gitarist met een innemende podiumprésence, is de frontman van Yo Yo Men. In de allereerste Blue Blot bezetting was hij gitarist maar schreef ook de succesnummers ‘No, No, No’ en ‘Shopping For Love’.

The Yo Yo Men are ready for a Blunk Party … and You?


Charlie Belair: guitar en lead vocals
Jan Meijers: bass
Catherine Mys: backing vocals
Chelsy: backing vocals
Niels Verheest: keyboards
Michel Moliterno: drums
Ritchie Severijns: gitaar
Herve Hector: sax
Raphael Robyns: trombone