14.00 tot 16.30 uur

‘Cool Japan’ neemt je mee in de wereldwijde fascinatie voor Japanse beeldcultuur. Met unieke historische stukken laat het MAS zien hoe Japanse iconen zoals Naruto, Sailor Moon en Hello Kitty in een lange traditie staan en hoe oude en nieuwe Japanse kunst de wereld blijven inspireren.

Wist je dat de hedendaagse Japanse beeldcultuur een heel rijke voorgeschiedenis heeft? Zo is de stijl van de hedendaagse Japanse tekenaars of ‘mangaka’ beïnvloed door de historische prentkunst en de technieken van oude meesters. Het MAS toont deze lange traditie van waaruit de hedendaagse Japanse popcultuur is gegroeid met unieke historische stukken uit eigen collectie en bruiklenen.

In ‘Cool Japan’ kan je oude en hedendaagse Japanse kunst bewonderen, ontdekken hoe mode-ontwerpers zich door Japan lieten inspireren, en de kleurrijke ‘Kawaii’ of cute fashion uit Tokyo leren kennen of de knappe tattoo’s van de oude strijders bekijken.

'Cool Japan' is een expo naar een tentoonstelling van het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederland en door het MAS herwerkt voor Antwerpen.

 

Praktisch

prijzen
  • Basis: 16 euro
  • Kansentarief: 8 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

Locatie: MAS, Hanzenstedenplaats 1, 2000 Antwerpen
Gids: Joke Vanhaevre

Incl. ticket, gids en afterdrink