Casco Phil & Gen Tomuro

Aperitiefconcert: Nieuwjaarsconcert

 

Samen met Casco Phil wals je het nieuwe jaar in op de tonen van Mozart, Beethoven en de kaskrakers in de traditie van de Strauss dynastie.

Met het ‘Pianoconcerto nr. 21’ van Wolfgang Amadeus Mozart maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro zijn debuut bij Casco Phil. De partituur is een parel uit de pianoliteratuur en werd vertolkt door de groten der aarde. Het wereldberoemde tweede deel, ‘Andante’, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en anderzijds kondigt het met een meesterlijke schoonheid en een onbevangenheid het nieuwe jaar aan.

Op 16 december 1770 zag Ludwig Van Beethoven het daglicht in zijn geboorteplaats Bonn. Casco Phil trapt dit Beethoven jaar dan ook af met de bekendste onder zijn symfonieën, ‘de Vijfde’, de ‘noodlotsymfonie’. Het openingsthema klinkt ieder bekend in de oren. De vroege werken van de componist liggen in de lijn van zijn voorgangers Mozart en Haydn. Samen met hen wordt Ludwig Van Beethoven tot de eerste Weense School gerekend. Met ‘de Derde’ en ‘de Vijfde’ symfonie trekt Beethoven duidelijk een scheidingslijn in de muziekgeschiedenis.
Deze ‘noodlotsymfonie’ evolueert van een mineur tonaliteit naar een majestueus einde.

We blijven in Wenen om het nieuwjaarsconcert op een traditionele manier af te sluiten. Enkele polka’s en walsen in de traditie van de Strauss dynastie mogen niet ontbreken aan dit feestelijk programma.

Programma

W.A. Mozart
Pianoconcerto nr. 21 KV 467

Ludwig Van Beethoven
Symfonie nr. 5

Strauss – familie
Walzen

 

presentatie: Greet Samyn (Klara)

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 18 euro
  • VVK: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Cultuurcentrum Merksem trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.