Filmmarathon

Grease, Girl, A Star is Born

 

In de traditie van de oude buurtbioscopen vertonen we maar liefst drie films na elkaar. Tussen de films geniet je van een broodjeslunch en een versnapering waarmee je moeiteloos het einde van de marathon haalt.

10.00 uur – Grease – 111 min.

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden.

13.00 uur – Girl – 109 min.

‘Girl’ vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender.
De film laat ons binnenkijken in het leven van de vijftienjarige Lara, die het wil maken als ballerina.
Samen met haar vader trotseert Lara de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want ze is geboren als jongen. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

15.10 uur – A Star is Born – 134 min.

Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen zet Jackson Ally in de spotlights en werpt haar in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kansentarief: 6 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kassa: 12 euro

Extra

3 films, lunch en versnapering

Inschrijven kan enkel voor de volledige marathon. Er worden geen tickets voor individuele films verkocht.