Syrène Saxofoonkwartet

Aperitiefconcert: Premier Quatuor


Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich genoemd hebben naar de Sirenes uit Homerus’ ‘Odyssee’: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verleiden, met alle gevolgen van dien.

De sirenes willen de toehoorder betoveren met hun muziek aan de hand van originele composities en eigen arrangementen. Met hun vrouwelijke charme en gewapend met een sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon gooien ze zich voluit in de strijd.

Het is hun pittige energie, grote kwaliteit en sterke interactie met elkaar en het publiek, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. Prachtige meeslepende, verleidende en verlokkende muziek, afgewisseld met een toelichting bij het programma maakt van hun optredens keer op keer een ‘feel good’ & ‘we want more’ moment.

De sirenes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap toegelaten tot de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Deze specifieke kwartet masteropleiding maakt van dit saxofoonkwartet een exclusief en buitengewoon ensemble waarin de perfectie en de emotie van het strijkkwartetrepertoire gecombineerd wordt met de energie en de kracht van de saxofoon.

Programma

Alessandro Scarlatti (1660-1725), Sonata à Quattro nr. 1 (1725)
(arr. A. Vrieswijk)
Grave - Allegro - Largo - Allemande. Allegro

Joseph Haydn (1732-1809), Strijkkwartet opus 1, nr. 2 (1751)
(arr. A.Vrieswijk)
Allegro molto
Adagio
Finale. Presto

Ludwig van Beethoven (1770-1827), Strijkkwartet nr. 1 (1799)
(arr. A.Vrieswijk)
Allegro con brio

Robert Heppener (1925-2009), Canzona (1969)

Jean-Baptiste Singelee (1812-1817), Premier Quatuor (1857)
Andante. Allegro
Adagio sostenuto
Allegro vivace
Allegretto

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Wat past er beter bij klassieke muziek dan lekker eten en drinken? Cultuurcentrum Merksem trakteert na het concert met een heerlijk broodje en glas cava of fruitsap.