Sarah Smolders (°1988, Antwerpen) denkt na over heel specifieke plaatsen. Wanneer ze een werk heeft afgerond, documenteert ze het op een systematische manier, wat resulteert in een beeld dat opnieuw kan worden ingezet in haar praktijk. Op deze manier ontstaat een werkproces van voortdurende herpresentatie, reframing en heropvoering van beelden.

In haar in-situ interventies wordt een soort trompe l’oeil zichtbaar, die de kristallisatie van een bepaalde ruimte oproept, en balanceert tussen verschijnen en verdwijnen. Deze conceptuele oefening van de herpresentatie van plaatsen begon in 2011, met de nooit eindigende reeks Studio Floor, waarin Sarah Smolders jaarlijks de vloer van haar atelier kopieert op een schaal van één op één, als een soort archeologisch onderzoek naar de sporen van de jaarlijkse activiteit in haar atelier.

Sarah Smolders is geïnteresseerd in het gebruik van verf als stoffelijkheid. Door zich te richten op de chemische procedures van het mengen van olieverf, acrylverf, vernis, spuitbus enzovoort, verliezen de werken het karakter van illustratie en krijgen ze het vermogen om zichzelf te representeren. Ze kopiëren niet de werkelijkheid, maar staan op zichzelf. Ze vormen als het ware een eigen werkelijkheid, eentje die voortdurend in beweging is, gevangen en opnieuw ingekaderd, vervangen en opnieuw in beeld gebracht.
 

--------------------------------------------
kunstINgang

#16 Sarah Smolders
#15 Sine Van Menxel
#14 Fred Bervoets
#13 Kelly Schacht
#12 Thé van Bergen
#11 Michèle Matyn
#10 William Ludwig Lutgens
#09 Wesley Meuris
#08 Ria Pacquée
#07 Dries Segers
#06 Vincent Geyskens
#05 Arnaud De Wolf
#04 Roeland Tweelinckx
#03 Nel Aerts
#02 Klaas Rommelaere
#01 Benny Van den Meulengracht-Vrancx


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

Openingsuren kunstINgang:

ma: 15.30 tot 21 uur
di, wo, wo, vr: 10 tot 21 uur
za: 09 tot 13 uur
zo: gesloten

In schoolvakanties is de tentoonstelling geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 10 en 16 uur.
De tentoonstelling is ook buiten de openingsuren toegankelijk voor wie naar een voorstelling komt.

bekijk ook

Fred Bervoets

kunstingang14

di 17 sep 2019 tot vr 20 dec 2019

In zijn carrière heeft Fred Bervoets, in één constante lijn van hoge intensiteit en grote kwaliteit, talrijke periodes gekend en verschillende reeksen gerealiseerd. Hij is een rasechte schilder, die zijn eigen getormenteerde wereld op doek of op papier zet in een expressieve stijl.

Sine Van Menxel

kunstINgang #15

di 21 jan 2020 tot vr 27 mrt 2020

Sine Van Menxel is een observator. Door middel van analoge fotografie concretiseert ze de vluchtige dans tussen licht, tijd, materie en textuur. In haar werk vervlecht ze haar eigen leven met andere natuurlijke en menselijke constructies.