Placenta plays Placebo

Een ode aan Marc Moulin

 

Begin jaren zeventig startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 - † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: ‘Ball of eyes’ (1971), ‘Placebo 73’ (1973) en ‘Placebo’ (1974).

Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis.

De voorbije veertig jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de bijzonder populaire TV-serie Callboys.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit het ideale moment om deze fantastische muziek terug onder de aandacht te brengen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

Geert Roelofs - drums
Hans Mullens - bas
Patrick Steenaerts - gitaar
David Thomaere - keyboards
Dree Peremans - trombone
Sam Vloemans - trompet
Wietse Meys - sax, clarinet, basclarinet
Enak Cortebeeck en Eric Engels – animation design

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 18 euro
  • VVK: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Na het concert kan u in de foyer nog genieten van een sfeervolle Dj-set van DJ Groove Merchant.