Roland & band - Support act: Steven De bruyn Solo

Double Bill (Blues)


In de volksmond is Roland de sympathieke, bebaarde bluesmuzikant die nooit op tijd komt en een nomadenbestaan leidt. Veel daarvan is waar, maar het is beter geworden, met ouder te worden en door zijn dochter Emma, met wie hij vandaag ook al eens op de planken durft staan.

Optreden op het legendarische Jazz Bilzen, op wereldtournee met Rory Gallagher, meer platen dan je op twee handen kan tellen,… Roland is een voorbeeld voor velen. Hij is tevens de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De bruyn, en daarenboven ook nog de ideale sidekick van velen, vraag maar aan Jean Blaute, Wannes Van De Velde of Arno.

Inmiddels vijfenzeventig, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras; de Sound Magician. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als Ethno-Pop-Folk want “Dat is de definitie die ik zelf leuk vind.” giechelt hij vrolijk.

Hij draait al meer dan vijftig jaar mee en doet dat nog steeds met brio. Met dank aan zijn indrukwekkende adresboek. Na jaren van intensieve samenwerkingen met diverse artiesten brengt Roland steevast klasse muzikanten mee op de bühne. Maar hij is wel eigenzinnig genoeg om daarbij niet te snel in zijn kaarten te laten kijken…

Support act: Steven De bruyn Solo - ‘The eternal perhaps’

Het voorprogramma wordt verzorgd door Steven De bruyn, gangmaker van EL Fish en The Rhythm Junks. Hij geeft de diepste kant van zijn ziel bloot wanneer hij solo speelt. In een intieme setting vertelt zijn harmonica het grootste deel van het verhaal, waarin hij ditmaal eerder op het hart mikt dan op de benen.

Toen Steven mondharmonica begon te spelen aan het eind van de eighties droomde hij al snel dat dit kleine instrumentje wel eens zijn paspoort tot de wereld zou kunnen worden. Sinds dat moment leeft hij voor die droom en maakte hij van het “noeneke” zowaar een sexy instrument.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro