Het MAK neemt je mee naar de mooie cultuurstad Gent. Met het MSK en het S.M.A.K. bezoeken we twee van de meest toonaangevende musea van Vlaanderen.

20 jaar S.M.A.K.
S.M.A.K. Gent bestaat twintig jaar en viert dat met een eigenzinnige selectie van tweehonderd werken uit de enorme eigen verzameling. Het motief van de tentoonstelling is het kunstwerk en de kunstenaar, de dieperliggende reden om in Gent een volwaardig museum voor hedendaagse kunst te bouwen om de collectie zichtbaar en onzichtbaar onder te brengen. Met werk van Francis Alÿs, Francis Bacon, Marcel Broodthaers, Wim Delvoye, Berlinde De Bruyckere, Rinus Van de Velde, Mark Manders, Luc Tuymans, Panamarenko en een flink pak parels van iets minder grote namen.

MSK Van Bosch tot Tuymans
Tien jaar na de renovatie van het museumgebouw schreef het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) eind 2017 een nieuw verhaal. Met de volledige herinstallatie van hun vaste collectie kijken ze vandaag met een nieuwe blik naar de kunst van de middeleeuwen tot vandaag. Er kwam o.a. een nieuw parcours, tal van ongeziene werken werden voor het eerst aan het publiek getoond, en drie actuele kunstenaars lieten hun eigen sporen achter.

Tijdschema ov.
08.30 uur: vertrek met bus
10.00 uur: bezoek met gids S.M.A.K.
12.30 uur: lunch
15.00 uur: bezoek met gids MSK
17.00 uur: afterdrink
18.30 uur: aankomst in Merksem

Praktisch

genre
prijzen
  • Basis: 50 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

€ 50 - Incl. tickets, gidsen, bus, lunch en afterdrink