Gabriel Rios

The Loneliness of Long Distance Songwriting

 

Opening cultuurseizoen

Het nieuwe cultuurseizoen openen doen we natuurlijk met een grote knal. Zoiets vraagt om een topper, een echte ster. Wat dacht je van Gabriel Rios?

Deze Puerto Ricaans-Belgische muzikant had een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zette, maar ruilde die op het hoogtepunt van het succes in voor een jazzy combo (met Jef Neve en Kobe Proesmans). Vervolgens verhuisde hij naar New York en kwam hij gelouterd terug, met een mooi album – en street cred - in zijn broekzak.

Rios begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabasspeler Ruben Samama. De fantastische – bijwijlen sprookjesachtige – samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met daarop onder andere het prachtige ‘Gold’. Geen voor de hand liggende single, maar het lied nestelde zich wel drie weken op nummer 1 in de Noorse hitlijsten.

Nu is het weer tijd voor Rios op zijn puurst: helemaal alleen op het podium brengt hij een combinatie van nieuwe, onuitgegeven nummers, en natuurlijk zijn klassiekers.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 20 euro
  • VVK: 18 euro
  • Kansentarief: 2 euro