Bas Birker

40 jaar 40 dagen 40 shows

De Belgisch-Nederlandse comedian Bas Birker waagt zich aan een experiment: hij gaat in 40 dagen een gloednieuwe show schrijven én die tegelijk ook 40 dagen na elkaar spelen. Van leeg blad tot première. Die première is niet toevallig op de dag dat Bas 40 jaar wordt. Daarna speelt hij de show niet meer. Eén keer dus en dan nooit meer.

Als ‘Bassie’ iets in zijn hoofd haalt, doét hij het ook gewoon. Zo trad hij twee jaar geleden op in het Sportpaleis, voor 200 man in een theaterbox op het middenplein. Gewoon, omdat het kon. Het volgende plan dat hij realiseerde: Belg worden. Klinkt doodnormaal, maar als je ‘Je Moeder’ hebt gezien, weet je dat dit een hele queeste was. En nu nadert dus de befaamde kaap van 40 jaar. Een symbolisch getal: Mozes trok 40 jaar door de woestijn, de vasten tussen carnaval en Pasen tellen 40 dagen en 40 is ook de leeftijd waarop mensen je beginnen waarschuwen voor een midlifecrisis.

Op dag 1 gaat Bas try-outen, geïnspireerd op wat er die dag is gebeurd. Dag na dag vult hij zijn show aan met nieuw materiaal, niets is voorbereid. Elke dag schaaft hij zijn materiaal bij voor een volgend optreden, en nieuwe ideeën komen erbij om uitte proberen. Zo gaat het dan 40 dagen lang: uitwerken, weggooien, vervangen en bijschaven.

Praktisch

genre
prijzen
  • Kassa: 7 euro
  • VVK: 5 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

De show wordt gespeeld in:

Jongerencentrum Bouckenborgh
Bredabaan 559
2170 Antwerpen

Opgelet: start om 20.00 uur