Fairtrade Chocolade

Proeven van en koken met eerlijke chocolade

van 20.00 tot 22.00 uur

Het Kasteel Bouckenborgh vormt het decor voor een smaakvol en leerrijk aanbod van drie avonden, telkens rond een productlijn: wijn, bodycare en chocolade. Achtergrondinformatie over de herkomst van de producten geeft een extra dimensie aan de avonden.

 

Oxfam-Wereldwinkels bieden een dertigtal producten van eerlijke handel aan waarin cacao verwerkt zit. Op deze avond proef je van de verschillende soorten chocolade en kun je heerlijke hapjes en drankjes met chocolade maken. Je krijgt de recepten mee. Ondertussen leer je over de niet altijd zo eerlijke chocoladeketen die loopt van de cacaoboer, via de grote chocoladebedrijven tot de consument en hoe we de chocoladesector milieu- en mensvriendelijker kunnen maken.

 

Oxfam-Wereldwinkel Merksem vzw is een organisatie van een veertigtal vrijwilligers die door hun inzet voor een eerlijke wereldhandel opkomen voor ieders recht op een menswaardig leven. De vrijwilligers baten een winkel van fairtrade voeding, crafts en verzorgingsproducten uit aan de Bredabaan 566.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Basis: 8 euro
  • Kansentarief: 4 euro

Extra

Lesgever: Cis Van Den Bogaert & friends, Oxfam Wereldwinkels