9.45 tot 18 uur

Antwerpen is een culturele hotspot dankzij de vele musea, galerijen en kunstencentra. Het MAK brengt een bezoek aan twee pareltjes waar beeldende kunst centraal staat. Het Maurice Verbaet Art Center is het grootste privémuseum voor naoorlogse Belgische kunst. Na een heerlijke lunch trekken we naar het Middelheimmuseum. Daar genieten we van het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen.

Maurice Verbaet Art Center

Sinds september 2015 richt Maurice Verbaet Art Center zich op de ontwikkelingen binnen de Belgische kunst van 1945 tot 1975. Aan de hand van verschillende tentoonstellingen heeft het Maurice Verbaet Art Center een eigen visie en identiteit ontwikkeld in het Belgische culturele landschap.

Maurice Verbaet Antwerpen beschikt over een zesduizend m2 waarvan een derde wordt toegewijd aan vier verschillende tentoonstellingsruimtes. Naast deze tentoonstellingsruimtes zijn er voor het beheer en behoud van de collectie speciaal geklimatiseerde stockageruimtes voorzien. Om zorg te kunnen dragen voor de collectie en de kunstwerken in een goede conditie te behouden, bezit het Maurice Verbaet Art Center een restauratieatelier. De tentoonstellingsruimte, de stockageruimtes en het restauratieatelier zijn van museale kwaliteit.

Middelheimmuseum

De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor zowat vierhonderd kunstwerken, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. De werken situeren zich van ca. 1900 tot vandaag en brengen een mooi internationaal overzicht van de moderne en hedendaagse kunst.

Meermaals per jaar stellen hedendaagse kunstenaars op uitnodiging van het Middelheimmuseum tentoon in het park. De curatoren nodigen kunstenaars uit de nationale en internationale scène uit voor solo-of groepstentoonstellingen, van zowel bestaand werk als nieuwe speciaal voor het Middelheim gemaakte werken.

 

Programma:

09.45 uur: afspreken aan het Verbaet Art Center, Mechelsesteenweg 64A, 2018 Antwerpen
10.00 uur: rondleiding met gids in het Verbaet Art Center
12.00 uur: lunch
15.00 uur: rondleiding met gids in Middelheimmuseum
17.00 uur: afterdrink
18.00 uur: einde


Praktisch

genre
prijzen
  • Basis: 35 euro
locatie
  • Op locatie

Extra

€ 35 - inkomtickets, gidsen, lunch en afterdrink