8.15 tot 19 uur

Nederland heeft veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. MAK gaat op uitstap en bezoekt twee belangrijke musea met eersteklas collecties.

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek dat ene kunstwerk dat je persoonlijk raakt. Misschien ben je straks wel een beetje verliefd. Op dat bijzondere schilderij van Monet. Die indrukwekkende fotografietentoonstelling. Het avontuurlijk leven van Piet Mondriaan. De intieme kabinetten van het Berlagegebouw. Of de stijlkamers vol Delfts Blauw. Een bezoek aan het Gemeentemuseum is altijd een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

Het Gemeentemuseum is met honderdvijftigduizend kunstwerken één van Europa’s grootste kunstmuseum. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst driehonderd van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor jouw ogen. En dat te midden van beroemde voorgangers en tijdgenoten als Monet, Picasso en Kandinsky en navolgers als Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois.

Museum Voorlinden - Wassenaar

Museum Voorlinden kent een aantal kunstwerken die permanent te zien zijn. Deze werken uit de verzameling hebben hun eigen intieme plek in het museum waar ze optimaal tot hun recht komen. De permanent geïnstalleerde werken in Museum Voorlinden zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken. Ze laten zich niet beschrijven, je moet ze ondergaan.

 

Programma:
08.15 uur: vertrek bus
10.00 uur: rondleiding met gids in het Gemeentemuseum Den Haag
12.00 uur: lunch
14.00 uur: rondleiding met gids in het Museum Voorlinden Wassenaar
16.30 uur: afterdrink
17.00 uur: vertrek bus
19.00 uur: einde

Praktisch

genre
prijzen
  • Basis: 65 euro

Extra

€ 65 - inkomtickets, gidsen, lunch, bus en afterdrink