Bollylicious brengt een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour. Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. Gesteund door Alain Platel wil Bollylicious deze energieke dansvorm, die een hoog 'feel good'-gehalte met zich meedraagt, meer onder de aandacht brengen en tot een hoger niveau tillen.

Ze werden gespot als aanstormend talent in de Gentenaar, het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. Zomer 2017 maakten ze hun Amerikaans debuut op ‘Battery Dance Festival’ in New York, Manhattan. Hun danstechniciteit werd zelfs opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg. Daar vond men de kijk van deze jonge Europeanen op hun dansvormen heel innovatief. Bollylicious werd alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde.

Bollylicious trad op in New Delhi voor Koning Filip en Koningin Mathilde, enkele ministers, de hele Belgische delegatie en meer dan vijfhonderd voorname Indische gasten. Verwonderd over de Belgische nationaliteit van de authentiek uitziende Bollywood dansers concludeerde Koning Filip met trots: “Dus de B van Bollylicious staat eigenlijk niet voor Bollywood, maar voor de B van België!”

 

“Bollylicious is een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou die voorstellingen moeten programmeren!” – Alain Platel

“De Indiase dansers uit deze (Bollywood) traditie vertellen altijd een verhaal, maar dan vrijwel uitsluitend via gebaren en gezichtsexpressies. De vier Vlamingen in Bollylicious beheersen dat model tot in hun tenen en vingertoppen. Zij mixen hun ‘Indiase’ dansen wel met salsa en andere westerse elementen, maar de rijke Indiase traditie blijft altijd overheersen. … Bollylicious is een les in oosterse subtiliteit en formaliteit. Gebracht door vier Europeanen. Ongelooflijk, welbeschouwd, dat deze vier dat voor elkaar hebben gekregen.” – Theaterkrant ****


Choreografie: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Nakoulou Leblanc
Dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Julie Thomas
Licht: Carlo Bourguignon/Bram Vandenbussche/Erik Cantryn
Productie: MaGenta
Met de steun van Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 14 euro
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 2 euro